Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Matka drsným způsobem šetří. Dcera to miluje, tvrdí!

22. září 2017 | 06:00

Mladá matka se rozhodla od základu změnit svůj život, aby do svých třiceti let byla finančně svobodná. Prodala svůj prostorný byt, aby se přestěhovala do menšího bytu se zahrádkou, nakupuje jen z druhé ruky, šetří, ale zároveň dělá vše, co ji a její dcerku baví.

Třiadvacetiletá máma Naomi Fields udělá všechno pro to, aby sebe a svou rodinu do svých třiceti let zbavila všech dluhů. Po porodu své dcery se rozhodla zbavit se  prostorného bytu s vysokou hypotékou, aby si její dcerka mohla hrát sice v menším bytečku, ale s přístupem na malou zahrádku.

Žena sice touží zbavit se hypotéky a stát se finančně svobodnou, ale trvá na tom, že to není to hlavní. „Minimalismus, kterým nyní žiji, znamená pro každého něco jiného. Pro někoho to znamená zbavit se všech nepotřebných věcí, pro mě to znamená najít to, co je pro mě a mou dceru důležité, co milujeme a co potřebujeme. Co se toho netýká, může jít z domu,“ říká pyšná máma.

Dřív se Naomi obklopovala drahými věcmi a sama o sobě tvrdí, že se stala součástí konzumního světa. Své dítě obklopovala drahými hračkami a užívala si bohaté svátky. Dnes se soustředí na život tady a teď. A sama říká, že si krásu života užívá mnohem více.

„Naším cílem je zbavit se hypotéky. Ano, možná to znamená, že pár let nepojedeme na luxusní dovolenou, ale my si života užíváme mnohem více, každý den. Časem jsem se naučila ocenit krásy života, který máme, je to lepší oproti tomu, neustále chtít víc a víc.“

Autor: Rebeka Stoklasová