Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotograf mění obyčejné lidi v celebrity. Vsadíme se, že je taky nerozeznáte!

19. září 2017 | 06:00

Celé to začalo plněním si snu jednoho vášnivého fotografa. Jeho nadšení pro umění, historii a slavné idoly je nakažlivé. Přesvědčte se sami, jak skutečné jeho fotografie jsou. Jako by se zastavil čas!

Výstavu nazvanou ICONIC dal dohromady francouzský fotograf Etienne Clottis. Fotky představují přes stovku známých mužů a žen. Nebo ne?

Umělec vybral celebrity, které zásadně ovlivnily kinematografii, literaturu, politiku, umění, sport, náboženství a módu. A pak vyfotil obyčejné lidi tak, aby vypadali jako jeho idoly. 

 

Projekt vyžadoval dlouhodobou spolupráci tří lidí. S Etiennem spolupracovali stylistka a umělkyně Lucie Vervelle a vizuální a make-up umělec Joris Souris. Všichni tři společně vytvořili ohromující umělecké dílo.

„Jak by se mohlo člověku podařit využít čas, který tráví zde na zemi, a zároveň nějak trvat i po smrti?“ Právě touto myšlenkou je výstava inspirována. Každý obraz je výsledkem velmi pečlivé práce, studování každé osobnosti a její doby, vyhodnocování biografií a pozůstalých dokumentů... Jde o zachycení osobností, jejich myšlenek, charakterů a postavení.

Etienne se na výsledné fotografii snaží zachytit více, než kolik potřebuje oko amatérského diváka. Fotograf se snažil každé osobnosti dostat pod kůži, a to vše se odráží ve výsledku jeho práce. Přesvědčte se sami!

Autor: Rebeka Stoklasová