Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Smrt milované ženy ho odsoudila k samotě. Zachránily ho cizí děti

Video se připravuje ...
Smrt milované ženy ho odsoudila k samotě. On se ale rozhodl pomoci cizím dětem, a tak i sobě
VIDEO: youtube.com_NBCNews/bpž
21. srpna 2017 | 06:00

Ztráta milovaného člověka je jeden z nejtěžších momentů v našem životě. Sám o tom ví Keith Davison (94), který minulý rok přišel o svou milovanou manželku. Strávili spolu 66 let života, a najednou byl Keith sám. Proti samotě se však rozhodl bojovat originálním způsobem!

Jeho žena Evy Davison minulý rok v dubnu podlehla rakovině. Po tolika letech společného života snášel Keith samotu velice špatně. "Nedokážete si představit, jaké to je, pokud to nezažijete. Často pláčete, protože milovaná osoba už není s vámi," vypráví vdovec. 

Keith se ale rozhodl, že už nechce být dál sám, a dostal originální nápad. Na svůj dvorek v Minnesotě nechal postavit bazén a ke koupání zve všechny své sousedy a hlavně děti! Každý den má u sebe doma tolik návštěvníků, že už se nemusí cítit tak osamělý.

Lidé si zpočátku mysleli, že si Keith dělá legraci. Když však u něj na jaře začali pracovat dělníci, jeho nápadu sousedé uvěřili. Nyní jsou všechny děti nadšené a tráví u Keitha skoro každý den. 

Přestože mu už nic nemůže jeho milovanou manželku vrátit, díky tomuto nápadu Keith na chvilku zapomíná na své trápení a necítí se tak sám. Skotačení dětí v bazénu mu vrátilo úsměv na rty a ticho v jeho domě je už dávno minulostí. 

Autor: Aneta Pařízková