Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ani rakovina ji nezastavila! Nemocná žena vybrala s dcerou svatební šaty

1. srpna 2017 | 06:00

Během uplynulého roku musely Lexi a její rodina čelit nepříjemným okolnostem. Její matka bojuje s rakovinou slinivky břišní. Každý měsíc je její tělo slabší a Lexi musí myslet na to, jak by mohla vypadat budoucnost bez milující maminky. Nechtěla, aby ji rakovina připravila o jeden z nejhezčích momentů v životě: výběr svatebních šatů pro svou dceru.

Lexi je teprve devatenáct let, nikdo ji o ruku nepožádal a nemá v úmyslu se v nejbližší době provdat. Nedovede si však představit, že by svatební šaty vybírala bez své maminky Wendy. "Vždycky jsem si představovala, jak s mámou vybíráme dokonalé bílé šaty. Když se její nemoc pomalu zhoršovala, začala jsem na to čím dál tím víc myslet. Nedokázala jsem si představit, že je vybírám bez mámy," řekla Lexi.

Lexi a její otec se rozhodli, že už dál nebudou čekat. Začali vymýšlet plán, jak zrealizovat velký sen matky a dcery. Tammymu, majiteli svatebního salonu, vysvětlili celou situaci. On jim vyšel vstříc a celý salon zamluvil pouze pro ně. Lexi požádala fotografa Masona Neufelda, aby zachytil tuto emotivní chvíli. Všechno vyšlo dokonale a Lexi se nemohla dočkat okamžiku, kdy s maminkou vybere ty pravé svatební šaty. 

Den před uskutečněním plánu se však Wendy přitížilo. Její tělo bylo slabé a cestu do svatebního obchodu by určitě nezvládla. "Všichni jsme seděli na nemocniční posteli a plakali jsme. Snažili jsme se přijmout myšlenku, že se nám tohle přání nevyplní," vypráví Lexi. Zavolala proto do svatebního salonu, majiteli vysvětlila celou situaci a omluvila se, že schůzku musí zrušit.  

Tammy a fotograf Mason se však rozhodli, že udělají všechno pro to, aby Lexi a její matce přání splnili. Všechny vybrané šaty přinesli do nemocničního pokoje, a Lexi si tak mohla jednotlivé kousky vyzkoušet. Nakonec ona a maminka vybraly ty pravé, které budou jednou součástí dceřina velkého dne. "Tento okamžik znamenal pro naši rodinu víc, než dokážu vyjádřit. Bez jejich laskavosti bychom já a maminka tento den nemohly nikdy prožít," ukončila vyprávění Lexi.

Autor: Aneta Pařízková