Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Milenci pádlovali 200 kilometrů, aby se dostali na vysněný ostrov

30. června 2017 | 06:00

Běžná dovolená jim přišla zbytečně drahá, a tak se pár rozhodl, že na vysněný ostrov dopádluje. Zabalili si jen málo oblečení, plechovky s trvanlivým jídlem a pitnou vodu. Na nestabilním paddleboardu pádlovali skoro 200 kilometrů.

Britský pár Jay Haysey a Bethany Mercer se před lety zamiloval do Jónských ostrovů v Řecku. Některé z malých ostrůvků v okolí jsou ještě neobydlené a nedá se k nim dostat jinak než po hladině moře. Pár si pro cestování vybral nepříliš typický a velice nestabilní dopravní prostředek. Na ostrov pádloval na pouhém plovacím prkně.

 

Jejich zavazadla musela být přes všechny potřebné věci co nejlehčí, aby se dala převážet na plovácích a nosit na zádech. Pár si s sebou vzal pruty na rybaření a několik málo dalších věcí. “Měli jsme s sebou zabalené to nejpotřebnější. Vzali jsme si stan pro dva a něco málo oblečení. Nejdůležitější byla voda. Nosili jsme s sebou v lahvích 15 litrů vody,” říká Bethany Mercer.

Během dvou týdnů pár zažil skvělé dobrodružství. “Jednou nás vzbudilo stádo koz, které mělo na krku zvonečky, byl to krásný budíček. Vzali jsme si s sebou rybářský prut a učili se rybařit. Jedli jsme ale spíš spousty avokáda a vodního melounu,” směje se Bethany.

Video se připravuje ...
Jay Haysey a Bethany Mercer • VIDEO: youtube.com/teamBMC

Bethany si během cesty psala deníček a do něj hned první noc, kdy nemohla usnout, napsala: “Naše první noc ve stanu je jedním slovem opravdu tvrdá.” Nedostatečný spánek a nelehké hygienické podmínky byly pro Bethany nejtěžším oříškem.

Po dvou týdnech bez sprchy, bez měkké postele a teplého jídla byl pár opravdu vyčerpaný. “Sice jsem byl unavený, ale vydržel bych klidně ještě další dva týdny,” svěřil se Jay. Pro Bethany bylo čtrnáct dní dost. “Tak zoufale jsem potřebovala sprchu a pořádně se vyspat, že si to ani nedokážete představit.”

Autor: Rebeka Stoklasová