Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jako dítě málem uhořela. Když se poprvé viděla v zrcadle, řvala z leknutí

28. června 2017 | 06:00

Dnešní společnost klade velké nároky na to, jak lidé vypadají. Všechny sociální sítě jsou plné selfíček, která jsou upravována k dokonalosti. Člověk, který je nějakým způsobem znetvořen, to nemá vůbec lehké. Theresa Vandermeer-Diehl (46) před čtyřiceti lety přežila požár, který jí zanechal popáleniny na pětašedesáti procentech těla! Za život podstoupila sto plastických operací. 

V roce 1976 se Theresa v noci probudila a všude kolem ní šlehaly plameny. Panikařila a nějakým způsobem se jí zachytila noha do péra v posteli a nemohla se z ní dostat. Na pomoc nakonec přispěchal její strýc, ten stačil Theresu podat oknem její mamince, ale vzápětí spadly stěny a strýček skončil pod hořícími troskami domu.

Když se po tragédii poprvé viděla v zrcadle, lekla se sama sebe. „Když jsem se viděla, začala jsem křičet a dostala jsem záchvat, museli mě uklidňovat sedativy. Už jsem nebyla ta hezká holčička jako dřív, bála jsem se, vypadala jsem jako monstrum. Musela jsem si zvyknout na to, že se mě na mé popáleniny všechny děti ptaly a rodiče odváděli své děti dál ode mě, protože se mě bály,“ popisovala Theresa.

Podívejte se na video, které Theresa natočila:

Video se připravuje ...
Ve čtyřech letech málem uhořela. dnes se vidí krásná a jizvy jsou pro ni požehnáním • VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=-wQUK2en9NA

Dlouho se bála vycházet ven, styděla se, a dokonce se pokusila o sebevraždu. Nakonec se rozhodla napsat knihu, která vypovídá o jejím životě a zkušenostech někoho, kdo přežil střet s ohněm. Má manžela a tři děti, kteří ji podporují. „Není den, aby mi můj muž neřekl, jak jsem krásná. Našel krásu uvnitř, nehleděl na obal. To mi dodává sílu. Doufám, že moje kniha pomůže i ostatním obětem najít sílu žít.“