Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muž brzy porodí své první dítě. S přítelem už ale dvě vychovávají

8. června 2017 | 06:00

Homosexuální pár čeká vlastní přírůstek do rodiny. Jeden z mužů je transgender a nyní je v pětatřicátém týdnu těhotenství. Jeho bříško připomíná spíše pivní pupek, ale uvnitř se skrývá skutečný život. Podívejte se sami!

Homosexuální pár Biff Chaplow a Trystan Reese tvoří už přes pět let adoptivní rodiče. Oba tatínci se starají o Biffovu neteř a synovce Rileyho a Haileyho. Pár děti získal do péče poté, co jeho sestra trpěla těžkou závislostí na návykových látkách.

Oba tatínci ale vždy toužili po tom, mít své vlastní dítě. Nyní se jim snad přání vyplní. Trystan, který je transgender, už bohužel jednou musel protrpět potrat, nyní je ale v očekávání. Aby vůbec byl schopen otěhotnět, musel přestat brát testosteron. Po deseti letech se mu tak vrátila menstruace.

 

“Dlouho jsme nemohli otěhotnět. Hodně žen si vyčítá, když se jim nedaří otěhotnět, že je něco špatně s jejich těly. Já jsem se během svého života musel naučit své tělo milovat takové, jaké je, takže jsem se těmi nezdary nedal odradit,” popisuje pokusy o otěhotnění Trystan.

“Jednou ráno jsem se probudil a bylo mi vážně špatně. Udělal jsem si test a byl pozitivní. Běžel jsem vzbudit Biffa, abych mu to řekl. Ten rozlepil jedno oko a zamumlal: Já jsem ti říkal, že to vyjde. Nevadilo by ti, kdybych šel ale zase spát? Přišlo mi to krásně romantické,” vypráví Trystan.

“Když jsme šli na první kontrolu k doktorovi, viděl jsem na výrazech všech lidí okolo, jak se mi ve tváři snaží najít nějakou známku ženskosti. Všichni lékaři se ke mně ale chovali normálně. Čekal jsem, že budu muset doložit extra identifikaci, potvrdit těhotenství, že budou volat všechny lékaře z různých oddělení, ale nebylo to tak. Sedl jsem si, odebrali mi krev, a když jsem si sedl do čekárny, říkal jsem si: Copak jste si nevšimli, že jsem muž?”

Trystan si těhotenství opravdu užívá. “Těhotenství je skvělé. Vím, že bych si měl trošku stěžovat na to, že mě bolí kolena a záda, ale je to tak úžasné! Děti si ke mně každý večer sednou a čtou pohádky mému břichu. Cítit uvnitř sebe nový život je nádherné.”

Autor: Rebeka Stoklasová