Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Po borelióze skončila na vozíku: Ve výjimečnosti je krása, říká modelka

26. května 2017 | 06:00

Dívka zůstala kvůli nemoci na vozíku. Jejím mottem se stalo: Život je to, co si z něj uděláš. A ona se na sto procent rozhodla udělat pro sebe co nejvíc. Podívejte se na její ohromující příběh!

Příběh sedmadvacetileté Holanďanky Elianne Speksnijder obletěl celý svět. Dívka v dětství onemocněla boreliózou a kvůli nedostatečné péči zůstala od svých čtrnáctých narozenin na vozíčku. Nenechala se ale posměchem, který ji na škole provázel, rozhodit, právě naopak! 

Elianne se rozhodla věnovat tomu, co je skutečně důležité, a pomáhá lidem s jakýmkoli postižením, ať už viditelným, nebo jen psychickým, věřit v sebe sama. „Člověk je jedinečný, takový, jaký je, a právě v té unikátnosti je jeho síla. Je důležité, aby ji každý v sobě našel, a pak dokáže velké věci.”

Podívejte se na video modelky se svým psem:

Elianne žije se svými dvěma asistenčními psy. Věnuje se modelingu, je známou bloggerkou a propaguje značkové vozíčky pro handicapované. „Žiju, a svůj život se snažím zaměřovat na všechny možnosti, co mám, i když si myslím, že žádné nejsou. Všechno je možné. Snažím se nacházet radost v maličkostech. Mám velké sny a velké plány.” 

Video se připravuje ...
Elianne Speksnijder • VIDEO: youtube.com/Elianne Speksnijder

Elianne je jedna ze soutěžících Miss FashionWeek pro rok 2017. „Když mi bylo patnáct let, nikdy bych nevěřila, že se jednou projedu po modelingovém molu. V dnešní době modelky s velikostí 36 a výškou 175 centimetrů nereprezentují spektrum naší společnosti. A je skvělé ukázat, že i odlišnost může být krásná.”

„Moje poslání je inspirovat a motivovat ostatní. Ukázat světu, že všechno má budoucnost. Všechno začíná důvěrou sama v sebe. Věřte svým schopnostem. Všechno, co naše společnost hodnotí jako odlišné, je ve své podstatně dokonalé ve své nedokonalosti. Jedinečnost se nenachází v mainstreamu, jedinečnost je ve výjimečnosti,” říká Elianne, a svou odhodlaností motivuje i nás.

Více o borelióze, jejích příznacích a možnostech, jak se chránit, čtěte na mojezdravi.cz.

Autor: Rebeka Stoklasová