Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anorexie před a po: Jak se změnili od chvíle, kdy hleděli smrti do tváře

11. května 2017 | 13:30

Anorexie je psychická porucha příjmu potravy a v některých případech je až život ohrožující. Většina lidí, kteří prošli anorexií, tvrdí, že se jednalo o největší peklo, jaké kdy zažili. Podívejte se na fotografie lidí, kteří svůj boj o život nevzdali, postavili se problému čelem a svůj boj vyhráli. 

 

K tomu, aby nad svým tělem začali pochybovat a svou váhu dostali až na hranici neslučitelnou se životem, tyto mladé lidi dovedly různé důvody. U někoho to začalo hloupou poznámkou ve škole, někdo měl za cíl kariéru profesionální tanečnice.

Anorexie je psychické onemocnění, při kterém dochází k poruše příjmu potravy. Může postihnout kohokoliv, nezávisle na pohlaví nebo věku. Nejčastější je ale u mladých dívek. Většinou přichází plíživě a okolí si toho, že má jejich blízká osoba problém, všimne bohužel často až za minutu dvanáct.

Ve Francii proto již přijali zákon, který zakazuje zobrazovat modelky s BMI 18,5 a méně, protože to už ukazuje na podvýživu. Právě kult dokonalosti je totiž často také důvodem, proč mladí lidé hladovějí, aby se přiblížili dokonalým modelům a modelkám, kteří ovšem procházejí i grafickými úpravami a jejichž zjev se často vzdaluje realitě.

Podívejte se na neuvěřitelné příběhy silných lidí, kteří svůj boj s anorexií vyhráli a teď jsou konečně šťastní:

Podívejte se také na video s Elle, která v 17 letech vážila pouhých 35 kilo. Začaly jí selhávat játra i ledviny:

Video se připravuje ...
Elle v sedmnácti vážila 35 kilo a začaly jí selhávat játra a ledviny. • VIDEO: Profimedia.cz