Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zázrak přírody! Tato malá albínka se stala hitem internetu. Pochopíte proč!

27. dubna 2017 | 06:00

Vypadá jako malá ledová královna – nebo spíše princezna. Však jí také říkají Sněhurka. Osmiletá albínka Narijana dostává jednu nabídku z modelingových agentur za druhou. A není se čemu divit. Pochází totiž ze Sibiře z jakutské rodiny, kde jsou hlavními znaky všech obyvatel tmavé oči i vlasy.

Jsou jako jin a jang. Jen těžko byste hledali podobu mezi Narijanou a její starší sestrou Karinou. Zatímco první, osmiletá dívka je světlá jako sníh, její sestra vykazuje klasické rysy obyvatel Jakutska. Tmavé vlasy, tmavé oči. Není se tedy čemu divit, že jejich rodiče dostali nejednu nabídku od modelingových agentur, které chtějí Narijanu zaměstnat.

Na modeling má času dost

Jenže její rodiče o tom nechtějí ani slyšet. Podle nich je Narijana ještě příliš mladá na to, aby propadla světu modelingu. O to větší štěstí měl fotograf Vadim Rufov, který holčičku objevil.

"Je to ten nejneobvyklejší člověk, kterého jsem kdy potkal. Navíc je úžasně umělecká, vydržela mi pózovat dvě hodiny," nadšeně vypráví fotograf. Vedle čistoty její tváře je ale stejně čistá i duše. Podle fotografa prý hned podruhé, co se viděli, spolu mluvili, jako by se znali léta.

Narijana je skutečně ojedinělá, u nich v rodině ani z jedné strany není jiného albína. Ovšem kromě vizuálu se nijak neliší od ostatních holčiček jejího věku. Ráda tancuje a kreslí, má dva sourozence. Starší sestru a teprve desetiměsíčního bratra. Když se jí zeptáte, čím by chtěla být, odpoví prostě, že modelkou. No, musíte uznat, že nakročeno k tomu má slušně! 

Více příběhů a zajímavých lidských osudů můžete najít zde.

Více o albinismu a jeho příčinách čtěte zde na mojezdravi.cz.

Video se připravuje ...
Kdo je Narijana, osmiletá modelka? • VIDEO: youtube.com

Autor: maš