Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejužší pas na světě? Žádná Barbie, ale zpěvačka Émilie Bouchaudová!

18. dubna 2017 | 06:00

Když se řekne nejužší pas, většina z nás si asi představí nějakou současnou Barbie, která se snaží za pomoci plastických operací dosáhnout dokonalého pasu. Přitom nejužším pasem se může chlubit zpěvačka Émilie Bouchaudová, která žila v letech 1874 až 1939. Míry v pase měla 38 až 41 centimetrů.

Ačkoliv měla nejužší pas na světě, příliš štěstí jí to nepřineslo. Zpěvačka Émilie Bouchaudová byla totiž zároveň považována za extrémně ošklivou. Díky svému úzkému pasu, ke kterému se přidala veliká ňadra, která působila v krásném kontrastu, byla všude středem pozornosti. 

Émilie pocházela z jedenácti dětí a narodila se v Alžíru. Když byla malá, spolu s matkou a třemi sourozenci se přestěhovala do Francie do Paříže. Zde se dala na kariéru zpěvačky a šantánové tanečnice a brzy začala cestovat po celém světě.

Ze zpěvačky herečkou
Émilie Marie Bouchaudová
Autor: vintag.es

Na Émilii se usmálo štěstí a kromě zpěvačky se jí také rozjela slibně kariéra herečky. Své nejúspěšnější období měla od roku 1890 zhruba do první světové války. Slavila úspěchy i v osobním životě, stala se múzou pro nejednoho umělce. Modelem stála malířům, jako byli Henri de Toulouse-Lautrec, Antonio de La Gándara, Leonetto Cappiello, Rupert Carabin nebo Dreyfus Gonzales.

Její věrní fanoušci a všichni muži mající zálibu v úzkých pasech a velkých ňadrech však zplakali nad výdělkem, když se v roce 1910 provdala. Vzala si Afroameričana, kterého provokativně nazývala "Otrokem". Pro mnohé lidi zřejmě dost nepochopitelný čin vzhledem k tomu, že na začátku 20. století měli černoši v Americe téměř nulová práva.  

Smutný konec života

Zatímco ale během svého života zažívala slávu a ovace, konec života byl spíše jak z filmového dramatu. Bouchaudová, které se také říkalo Polárka, měla na konci života finanční problémy a byla v hledáčku francouzských daňových orgánů. Zemřela v šedesáti pěti letech a pohřbena je v městečku Champigny-sur-Marne nedaleko Paříže.