Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejmladší matka na světě? Porodila, když jí bylo teprve pět let!

Lina se stala nejmladší matkou vůbec.
28. února 2017 | 06:00

Pohnutý osud, ze kterého mrazí. Peruánské dívce Lině Medině bylo teprve pět let, když se stala matkou. V roce 1939 se tak zapsala jako nejmladší matka na světě. Dnes těžko představitelné. Jak se to vůbec mohlo stát? 

Bylo jí necelých pět a půl roku, když ji rodiče přivezli do nemocnice s nafouklým břichem. Obávali se totiž, že nadměrný pupek v sobě skrývá nádor. Lékaři ihned provedli detailní prohlídku, aby zjistili děsivou věc. 

Až v deseti letech se Gerardo dozvěděl pravdu o tom, kdo je jeho skutečná matka. Do té doby si myslel, že je Linin bratr.
Autor: Flickr

Lina Medina byla těhotná. V sedmém měsíci. Několikrát vyšetření opakovali, nebyli schopni věřit vlastním očím. Vlastně se není čemu divit, vždyť na to, aby žena mohla mít dítě, musí být pohlavně dospělá. Tedy ne dříve, než začne menstruovat. Podle lékařů ale Lina prošla předčasnou pubertou, a byla tak vyvinutá dříve než ostatní. První měsíčky údajně měla už v osmi měsících. 

Jak vychová dítě dítě?
Lina vychovávala svého syna jako bratra.
Autor: Flickr

Holčička musela porodit císařským řezem, protože přirozenou cestou by dítě – logicky –  neprošlo. Nicméně narodil se zdravý chlapeček, který vážil 2,7 kilogramu. Pojmenovali ho Gerargo podle lékaře, který se celou dobu o dívku staral.

Lině v té době bylo 5 let, 7 měsíců a 21 dnů. Nikdy se ale nepřišlo na to, kdo je ve skutečnosti otcem dítěte. Podezřelým se stal otec rodičky, byl souzen za pohlavní zneužití nezletilé, ale nebyl dostatek důkazů, na jejichž základě by mohl být skutečně odsouzen. 

Lina sama nikdy neřekla, co se tehdy stalo. A kdo ví, jestli by vůbec mohla, jestli si na to vůbec pamatuje. Co se dělo dále po narození? Celý příběh si můžete přečíst na webu reflex.cz.

Autor: maš