Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Příběh Lucie: Potkala jsem tátu v bordelu! Vyčítám si, že jsem to řekla mámě!

22. února 2017 | 06:00

Rodiče měli v blízké době oslavit stříbrnou svatbu. Byli pro mě vzorem rodinné idylky. Proto mě tak ranilo jedno šokující odhalení, které vedlo k rozpadu jejich na pohled dokonalého manželství.

Začala jsem si přivydělávat distribucí parfémů, které šly skvěle na odbyt. Zásobovala jsem všechny své známé a kamarádky. Jednoho dne jsem potkala spolužáka ze základky. Dost dlouho jsme se neviděli a po obligátní otázce, jak se kdo máme, mi Zdeněk řekl, že vede penzion, který slouží jako nevěstinec a hodinový hotel. Nabídl mi, abych parfémy prodala i tam, že o ně bude určitě zájem.

Miloš, to je kanec

A tak jsem se vydala do míst, která mi do té doby byla více než cizí. Zdeněk mi řekl, ať jdu zboží nabízet nahoru do pokojů, kam si dívky vodily hosty. Prodej měl nečekaně velký úspěch. Po pěti prodaných kusech jsem se chystala domů, až jedna ze slečen vykřikla: „Holky, není tu Kamila, neviděly jste ji někdo? Určitě by si taky vybrala.“ „Ta má u sebe toho svého Miloše, jako vždycky ve čtvrtek, a ten hned tak nevypadne. Nemá nikdy dost, kanec jeden,“ odpověděla jí jiná žena.

Mně to nevadilo, protože tržbu jsem měla už tak dost slušnou. Když jsem šla po chodbě, uslyšela jsem z jednoho pokoje vzdechy proložené vulgárními výrazy. „To tam asi řádí dotyčná Kamila se svým kunčoftem,“ projelo mi myslí. A najednou jsem úplně zkoprněla. Uvědomila jsem si, že ten mužský vulgární hlas mi zní povědomě! V hlavě se mi to všechno skládalo jako puzzle. Můj táta se jmenuje Miloš, každý čtvrtek chodí s kolegy na pivo a vždycky přijde pozdě večer a hned padne do postele. Ano, byl to hlas mého táty!

Říct, nebo neříct?

Potvrzení mé domněnky se odehrálo během chvilky. Když vyšel otec z pokoje, koukal na mě jako vyoraná myš. „Co tu děláš?!“ křičela jsem na něj. Nic neřekl a rychle odešel. Cestou domů jsem se vzpamatovávala ze šoku a nevěděla si rady, co mám dělat. Mám to mamce říct, nebo ji radši té hrůzy ušetřit? Nakonec jsem nevydržela mlčet a řekla jí celou pravdu. Když otec přišel domů, jen se tiše zeptala: „Je to pravda?“ Táta nezapíral, věděl, že to nemá cenu.

Rozvod na sebe nenechal dlouho čekat. Otec sice tvrdil, že toho nechal, ale mamka byla neoblomná. Po rozvodu se odstěhoval do jiného města a pro mě přestal existovat. I po třech letech se ve mně ale perou smíšené pocity. Občas si říkám, že jsem měla mlčet, táta by s tím přestal a byli by dnes s mámou spolu. Jindy se mi zase honí hlavou, že si máma nezaslouží, aby vařila, prala, všemožně se starala a spala s chlapem, který se chodí vybouřit a užívat si do bordelu. Nikomu své pocity nepřeji.
 
Čtenářka Lucie, foto: ilustrační

Co na to sexuolog Ondřej Trojan

Většina žen moc nerozlišuje, zda je nevěra z lásky nebo za peníze. A tak jestliže se návštěva nevěstince provalí, nastává obvykle problém podobný tomu, kdy je muž chycen s milenkou. Být přistižen potomkem, který se pak aktivně angažuje a vše nahlásí, podstatně zhorší možnost řešení takového konfliktu a podváděná manželka-matka je v podstatě dohnána k tomu krajnímu, tedy k rozchodu.

Autor: zpracovala: nat