Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Příběh čtenářky: Moje matka mi svedla manžela a nikdy jí to neodpustím!

20. února 2017 | 06:00

Někdy člověk zažije něco, co jen velmi těžko vstřebá. A moc dlouho se s tím vyrovnává. Nebo se taky nevyrovná vůbec. Naše čtenářka Eva zažila obrovské zklamání a pořád neví, zda se dokáže srovnat s tím, co ji potkalo. Podrazila ji totiž její vlastní matka.

„Je to už skoro rok, co jsem zjistila, že mi je manžel nevěrný. Možná si řeknete, že to je dneska každý druhý, ale když jsem zjistila, s kým mě můj muž podvádí, byl to tedy pořádný šok. Jako bych dostala facku přímo do obličeje,“ vzpomíná na tu dobu dvaatřicetiletá Eva.

S Petrem žila spokojeně pět let a zdálo se, že mezi nimi není žádný větší problém. Tedy, to si myslela Eva. Děti neměli, protože Petr neustále tvrdil, že je na ně ještě čas, že si mají užívat a žít život naplno. Eva se tedy přizpůsobila, i když v duchu si tajně dítě přála. Vždyť jí už bylo hodně přes třicet, a co kdyby to pak už nešlo?

První mráčky jejich vztahu

Eva pracovala jako obchodní zástupce pro jednu farmaceutickou firmu, což znamenalo, že hodně cestovala po republice. „Každý měsíc jsem minimálně 2x vyrazila na služební cestu a mnohokrát jsem tam musela i přespat,“ vzpomíná Eva. Nevadilo jí to, auto řídila ráda a ráda poznávala nové lidi. Vždycky se těšila domů, k Petrovi. Hezky se jí s ním povídalo, Petr byl navíc velmi zábavný a klapalo jim to dobře i v posteli.

Tedy – ještě nedávno klapalo. Když o tom Eva zpětně přemýšlí, tak si uvědomuje, že sexu bylo čím dál méně. Vždycky bylo něco „důležitějšího“ na práci, pokaždé byl Petr strašně unavený nebo hned po ulehnutí do postele usnul. Tehdy si jen říkala, že toho má asi v práci hodně a že se to zlepší.

Osudová služební cesta

Přesně před rokem odjela Eva na služební cestu na Moravu. Čekalo ji tam školení a několik důležitých schůzek. „Měla bych se vrátit ve čtvrtek večer tak, abychom si mohli otevřít lahev vína a promluvit si,“ řekla mu tehdy s úsměvem a měla na mysli hlavně to, že by konečně měli začít uvažovat o dítěti. A taky s ním chtěla samozřejmě probrat ochlazení jejich intimního života.

Odjela a během těch dnů, co byla pryč, Petrovi několikrát napsala esemesku, ale neodepsal jí. "Asi toho má hodně a nestíhá." Pak jí zavolal šéf a oznámil jí, že se má vrátit o den dříve kvůli nějakým komplikacím. Bylo to narychlo, takže se prostě jen sebrala a ani Petrovi nenapsala, že se vrací o den dříve. Prostě ho překvapí.

Šokující odhalení a přiznání

Zaparkovala auto před domem a rychle vyběhla několik schodů k jejich bytu. Byla skoro půlnoc, takže byla potichu, aby nevzbudila sousedy. Strčila klíč do zámku a otevřela dveře. Překvapeně zjistila, že v ložnici svítí malé světlo a z obýváku se line příjemná hudba. Že by Petr usnul a nevypnul cédéčko?

„Petře, už jsem tady,“ zavolala směrem k ložnici a s úsměvem se blížila ke dveřím. Intuice jí napovídala, že tu něco nehraje. Zaslechla nějaký hluk, jako by někdo pobíhal po místnosti, a pak vzala za kliku. Když otevřela dveře do ložnice, zůstala stát jak přimrazená. Petr stál uprostřed ložnice nahý a vedle něj stála napůl odhalená žena.

Ovšem ne ledajaká – byla to Evina matka a bylo evidentní, co s Petrem dělala. „Petře? Mami?“ To bylo jediné, na co se zmohla. Její matka a její Petr? To snad nemůže být ani pravda. Ale byla. Z Petra následně vylezlo, že to s Evinou mámou táhne už přes rok, že se do ní zamiloval a že s ní chce žít. Že jí je už padesát? To přece nehraje roli.

Dnes žije Petr s Evinou matkou, ke které se hned druhý den odstěhoval, a Eva se svou matkou dodnes nepromluvila ani slovo. Proč taky. Svedla jí manžela a neměla ani špetku slušnosti, aby jí to nějak vysvětlila. Co bude dál, Eva neví. Jedno ví ale jistě. To, co jí máma s Petrem provedla, se nedá odpustit.

 Čtenářka Eva, foto: ilustrační

Autor: aši