Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Je zdravá, ale jezdí na vozíčku. Nenávidí své nohy a přeje si ochrnout!

13. února 2017 | 06:00

Chloe Jennings-White (60) pracovala celý život ve vědeckém výzkumu, vystudovala v Cambridge a je transhandicapovaná. To znamená, že přestože je fyzicky zcela zdravá, paradoxně tím nevýslovně trpí. Tvrdí, že již od svých čtyř let věděla, že její nohy nemají fungovat. Teď jezdí na vozíčku, přestože může bez problémů chodit, a touží po tom, aby jí lékaři poškodili míchu.

Chloe Jennings-White zatím působí jako neoficiální mluvčí "transhandicapovaných" a pokaždé, když sedne do auta, touží po tom, aby měla nehodu, při které přijde o nohy.
Autor: youtube.com
V devíti letech sjela Chloe na kole ze srázu, protože toužila alespoň po ortézách, které tehdy nosila její teta. Nepovedlo se, a tak začala zkoušet všechny možné extrémní sporty v naději, že se nějak zraní. Na vozíčku pak začala jezdit alespoň doma a nyní, pokud to není nutné, nepoužívá nohy ani na veřejnosti.

"Je snad lepší, aby předstírala, že je na vozíčku, než aby spáchala sebevraždu," uvedl pro Daily Mail její psychiatr Mark Halan. S tím nelze nesouhlasit. Tato logická úvaha ale Chloe neochrání ve chvíli, kdy přijede na vozíčku ke schodům či obrubníku a jednoduše vstane a přes překážku bez problémů přejde. Logicky proto často čelí urážkám jak v reálném světě, tak na internetu.

Chloe Jennings-White zatím působí jako neoficiální mluvčí "transhandicapovaných" a pokaždé, když sedne do auta, touží po tom, aby měla nehodu, při které přijde o nohy.
Autor: youtube.com
Chloe otevřeně prohlašuje, že chce, aby jí lékaři poškodili míchu, a ona tak necítila tělo od pasu dolů. V rozhovoru pro Daily Mail prozradila, že jeden lékař ze zámoří jí už pomoc nabízel. Požadovanou částku, zhruba půl milionu korun, si ale Chloe dovolit nemůže.

Psychiatr Mark Halan vidí možnost v jakémsi dočasném zablokování funkčnosti nervů, což by dalo pacientům možnost zkoušky. Pak by se zjistilo, zda by si např. Chloe přála skutečně necítit nohy natrvalo. Taková možnost v současnosti ale není. Chloe Jennings-White tak zatím působí jako neoficiální mluvčí "transhandicapovaných" a pokaždé, když sedne do auta, touží po tom, aby měla nehodu, při které přijde o nohy.

Autor: red