Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Podívejte se na psí mámu! Žena má doma 30 mopsů!

27. prosince 2016 | 06:00

V kruhu svých nejbližších. Tak asi většina z nás touží trávit vánoční svátky. Jinak to nemá ani čtyřicetiletá Britka Becca Drake. S tím rozdílem, že ti její nejbližší jsou trochu chlupatější než ostatní. Jsou to psi. Letos svým mazlíčkům připravila vánoční oslavy za – v přepočtu – třicet dva tisíc korun.

Dovedete si představit, že žijete v domácnosti se třiceti kočkami? Někdo možná ano, přece jen – takto se většinou vyobrazují šílené ženské, kterým nakonec nezbylo nic jiného. Co takhle ale třicet psů? Musíte je venčit, starat se o ně, dokazovat jim svou přízeň... To už je větší oříšek, co?

Vyprávět by vám o tom mohla čtyřicetiletá Becca Drake z Velké Británie. Žije totiž se třiceti malými psíky, mopsíky. A chová se k nim stejně jako k lidské rodině. "Všichni jsou součástí mé rodiny. A mají stejné právo oslavit Vánoce jako kdokoliv jiný," vysvětluje žena.

Vánoce za třicet tisíc
Žena žije v domácnosti se třiceti psy.
Autor: Profimedia

Proč má takovou potřebu obhajovat se? Možná z toho důvodu, že za přípravu vánočních svátků se svými čtyřnohými mazlíčky utratila v přepočtu kolem třiceti dvou tisíc korun. "Na večeři byli všichni oblečeni ve vánočních svetrech. Podávala se krůta s omáčkou a jako dezert byly psí pochoutky," popisuje vánoční menu.

Stromeček měli ozdobený samozřejmě v psím duchu, aby všech třicet mopsů mohlo skutečně nasávat vánoční atmosféru.

Žena žije v domácnosti se třiceti mopsy.
Autor: Profimedia
Becca zasvětila celý svůj život psům, speciálně této rase. Aby se o ně mohla starat, dokonce dala v práci výpověď. Těžko říct, kde pak bere ten víc než půlmilion korun, který ji každý rok stojí péče o čtyřnohé mazlíčky.

První byla Fatima

Kromě toho, že se stará o ty své doma, Becca má charitativní organizaci, která pomáhá mopsům. Proto někteří z její početné smečky se k ní dostali poté, co je jejich páníčci nechtěli.

Její vášeň začala ve třiceti letech, kdy dostala fenku Fatimu od svých rodičů. Nechtěla, aby byla sama, a tak jí pořídila kamaráda, aby si spolu mohli hrát. A dál už to šlo ráz na ráz. "Nemůžu ani slovy popsat, jaký mám k těmto zvířátkům vztah," říká Becca.

Podle jejích slov ji smečka naplňuje takovou radostí a pocitem štěstí, že to asi málokdo pochopí. S tím souhlasíme. "Jsou můj svět. Zemřela bych pro ně," říká na závěr.

Autor: maš