Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

To vás dojme! Cizí muž udělal krásné gesto pro ženu s rakovinou

8. prosince 2016 | 06:00

Předvánoční čas přímo svádí k tomu, dělat dobré skutky a krásná gesta. Na vlastní kůži to zažila i Jerina Edwards, když byla v restauraci na obědě. Cizí muž, kterého viděla poprvé v životě, ji dojal téměř k slzám. 

Letos na konci června šla Jerina Edwards na biopsii kvůli bulce, kterou si nahmatala v prsu. V tu chvíli si s tím nedělala tak příliš těžkou hlavu, nevěřila, že by její stav mohl být až tak moc vážný. Netrvalo to ale dlouho, o pouhý den později dostala výsledky: zhoubný nádor. O týden později už šla na operaci, při níž jí odstranili celé prso. 

Nikdy se nevzdá

Jerina v nemocnici při chemoterapii.
Autor: facebook.com

Jerina se ale nehodlala vzdát a rozhodla se, že nemoc prostě porazí. Se všemi operacemi a chemoterapiemi. Kromě prsa přišla také o vlasy, naštěstí po celou dobu má po boku milujícího manžela, rodinu a kamarády, kteří jí jsou velkou oporou. 

V současné době stále ještě podstupuje léčbu chemoterapií, což se podepisuje i na jejím vzhledu. Je fakt, že si dost dobře nejde nevšimnout člověka, který se léčí z rakoviny. Někteří lidé, kteří se v podobné situaci někdy už ocitli sami, to pak vnímají mnohem více. Jako cizinec, který způsobil Jerině šok. I když v pozitivním slova smyslu. 

Přišel o manželku

Ztratil jsem kvůli rakovině prsu svoji manželku před pěti lety. Vím, jak je těžké si tím procházet. Jídlo máte na mě. Krásné Vánoce!
Autor: facebook.com

Po návštěvě kostela šla, jako vždy, Jerina se svou rodinou na jídlo do čínské restaurace. Když poprosili o účet, přinesla jim servírka místo součtu krátký vzkaz. Na účtence bylo napsáno: "Kvůli rakovině prsu jsem před pěti lety ztratil svou manželku. Vím, jak těžké je si tím procházet. Vaše jídlo je na mě. Krásné Vánoce." Cizí člověk v restauraci, který si Jeriny všiml, za ni a její rodinu zaplatil útratu a odešel. Aniž by se dožadoval jakýchkoliv díků. 

"To, že jsem onemocněla, mi ukázalo, že na světě je spousta dobrých lidí, kterým jsem vděčná. Stejně jako své rodině, která stojí při mně," říká matka tří dětí. Nemoc ale není pouze o těch dobrých věcech, kterých je bohužel méně než těch zlých. "Bylo mi špatně, plakala jsem, přišla jsem o to, co mě dělá ženskou, o prso a o vlasy, ale budu žít," říká rezolutně. 

Neznámému muži, který udělal to krásné gesto, na dálku děkuje. A slibuje mu, že ona to přežije. "Mí rodiče budou mít stále dceru, mé děti budou mít i dál mámu, můj manžel bude mít pořád manželku. Ať jste kdekoliv, děkuji," píše ve svém vyjádření.

Video se připravuje ...
Může žena sama poznat, které změny v jejích prsou jsou závažné, a které nikoliv? • VIDEO: Adam Balažovič