Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemné! Čtyřletá holčička se nechala nafotit ve svatebních šatech mrtvé maminky

15. listopadu 2016 | 06:00

Amber Davis byla v šestadvaceti letech diagnostikována agresivní rakovina děložního čípku. Mrzelo ji, že svou dceru neuvidí ve svatebních šatech. Tak dostala skvělý nápad. 

Mladá maminka tří dětí kontaktovala svou dlouholetou kamarádku fotografku, že má nápad, který zahrnuje její čtyřletou dceru Noru. „Amber mi poslala obrázek malé holčičky ve svatebních šatech a připsala k tomu, že to je přesně to, co by si přála udělat,“ vypráví Heidi Spillane, její kamarádka. Jenže dříve, než začaly plánovat, stav Amber se zhoršil.

Poslední přání před smrtí
Amber při léčení se svými dětmi.
Autor: Profimedia

Zatímco nikdo nevěřil, že by ji nemoc mohla zabít, ona sama to tak nějak tušila. Pár dnů předtím, než zemřela, poslala své kamarádce zprávu: „Prosím, ujisti mě, že proběhne to focení s Norou. Moc bych si to přála.“ Vloni v červenci pak zemřela.

Letos v říjnu pak fotografka dostála slibu, který dala své nejlepší přítelkyni, a na stejném místě, kde měla Amber svatbu, nafotila její dceru. Kromě vdovce Dereka tomu přihlížela i Ambeřina sestra. „Bylo to pro nás všechny moc emotivní, ale víme, že tak si to přála,“ řekla.

Jako princezna

Čtyřletá Nora si do plné míry neuvědomovala těžkost celé situace, a tak si při focení přišla jako v pohádce. Jako každá malá holčička v kouzelných šatech byla středem pozornosti, navíc jí k tomu přizvukovali její dva bratři. Výsledky jsou dechberoucí. „Stýská se mi po mamince, ale vím, že je teď v nebíčku, kde už ji nic netrápí a nebolí,“ říká čtyřletá Nora.