Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vážila padesát kilogramů a podle agentury byla tlustá. Tak s modelingem sekla

26. října 2016 | 17:31

Kolik kilogramů musíte vážit, aby si o vás lidé mysleli, že jste tlustí? Dokonce i pouhých padesát! Tolik přesně vážila brazilská modelka Delleny Mourao, když jí v agentuře řekli, že je moc tlustá a že by měla zhubnout. 

"Je to nechutné a nelidské," vyjádřila se modelka Delleny Mourao k chování modelingové agentury. Jednoho dne si ji předvolali s tím, že je "nějaká moc tlustá", a tak jestli nechce přijít o práci, měla by pár kilo shodit. Jenže mladá dívka to rezolutně odmítla a raději se z kontraktu vymanila sama. 

Jídlo z ochutnávek
Podle agentury byla modelka moc tlustá.
Autor: Profimedia.cz

Se svými padesáti kilogramy si už tak připadala hubená a neviděla jediný důvod, proč by měla hubnout více. "Viděla jsem dívky, které chodily do obchodu pro ochutnávky jídel, které se tam vždy nabízí. Ty malé kousky. A to měly k obědu," vypráví o praktikách ve světě modelingu. 

Jindy byla zase svědkem toho, že když už se dívky někdy najedly, ihned použily projímadlo, případně se šly vyzvracet. Měly strach z toho, se normálně najíst. "Jednou dokonce ,pomohli´jedné holce, aby šla na potrat," říká dvacetiletá modelka. 

Sama na sobě musela dřít, aby si postavu, která nakonec stejně nebyla podle vedení ideální, udržela. Musela každý den cvičit, kolikrát až "do morku kostí", do toho téměř nejedla, což si bralo svou daň. "Byla jsem nemocná a anemická. Přemýšlela jsem, zda mi to všechno vůbec stojí za to," vypráví. 

Dvacet dva dívek v jednom bytě

Když jí letos v srpnu bylo dvacet let, ani to nemohla oslavit. Neměla na to sílu, trpěla depresemi a věděla, že už bude za chvíli pro modeling stará. No a k tomu pak přišla ta rána, že je podle agentury tlustá. 

Vůbec praktiky modelingové agentury byly podle ní dosti přehnané. Údajně nutili své dívky spát v bytě, kde jich bylo dvacet dva, a přitom musely sdílet jednu koupelnu.