Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou

26. září 2016 | 06:00

Měla jsem slibně rozjetou kariéru, spoustu kontaktů, ale nějak mě život nenaplňoval. Chtěla jsem najít něco jiného, potřebovala jsem svému životu dát jiný smysl. Jakmile jsem udělala finální rozhodnutí, můj život se úplně změnil.

Práce v kanceláři mě moc nebavila, takže jsem se rozhodla, že se vrátím zpátky do školy. Rozhodla jsem se studovat alternativní medicínu a našla jsem si skvělou školu v Anglii. Nejen to, že jsem si naložila velký úkol zvládnout opět studia, ale k tomu jsem přidala i to, že to mělo být v cizí zemi!

Nevím, jestli to byla náhoda, většinou na náhody nevěřím. Potkala jsem Johna, a to chvíli předtím, než jsem měla odjíždět z Čech. Byl z Brightonu, kam jsem měla namířeno, a padli jsme si do noty. Oba jsme měli rádi společenský život a s ním vše, co přináší, takže alkohol nevyjímaje. Fungovala mezi námi i chemie, bylo to super.

Když jsem odjížděla do Anglie, jeli jsme už společně. V podobném duchu jsme vedli náš život. Jenže s mým studijním oborem a s tím, jak jsem se do studia stále více nořila, začala jsem postupně měnit všechny staré návyky. Začala jsme zdravě jíst, sportovat a nastolila jsem tento režim i Johnovi. Zdálo se, že to vyhovuje nám oběma. Já jsem přestala úplně pít alkohol, jíst maso a začala jsem meditovat.

Otěhotněla jsem. Bylo to dost neplánované, ale vlastně jsem se na to malé těšila. John vypadal, že má radost. Během mého těhotenství ale přišla změna. Zdravý životní styl, který jsem mu naordinovala, začal bojkotovat. Chodil častěji pařit s kamarády a vracel se domů k ránu nebo zmizel na celý víkend.

Dopadlo to tak, že mi – ještě než jsem porodila – oznámil, že se zamiloval do jiné a nás opouští. Byl to šok. Porodila jsem zdravou, krásnou holčičku, John mezitím přivedl do jiného stavu i svou novou přítelkyni, které se také narodila holčička. Bohužel po finanční stránce nás moc nepodporoval. Musela jsem se soudit v cizí zemi o přídavky na dítě od státu, které zde matkám samoživitelkám náleží, pokud otec finančně nespolupracuje.

Po třech letech tahanic jsem nakonec vyhrála. Byly to těžké roky, ale zvládla jsem to. John teď funguje lépe než předtím a má s Klárkou moc hezký vztah. Takže přestože bych se někdy moc ráda vrátila zpět do Čech, teď ji nemohu odvézt od otce. 

Čtenářka Alice, foto: ilustrační