Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bláznivá žena utrácí statisíce ročně, aby vypadala jako panenka!

22. září 2016 | 06:00

Někdo sbírá známky, jiný zase archivní vína a Brazilka Medora Ruiz se snaží vypadat jako panenka z viktoriánské doby. Dost prapodivný koníček, a ještě velmi nákladný. Ročně prý za dobové šaty a doplňky utratí v přepočtu 300 tisíc korun.

Koníček Medory Ruiz z brazilského Sao Paula je opravdu zvláštní. Kromě toho, že je dobové oblečení velmi drahé, je také dost nepohodlné. Ale to je mladé ženě jedno. Touží totiž vypadat jako panenka a nic ji nezastaví. Dokonce přiznává, že už si po dvou letech nošení viktoriánských šatů nedokáže představit, že bude někdy zase nosit normální oblečení.

Ve své sbírce má dvaadvacetiletá studentka už více než třicet dobových šatů. Nechybějí samozřejmě ani zdobené klobouky, paruky, krajkové rukavičky a hodně nevšední líčení. Není divu, že oblékáním – nebo možná spíše maskováním – stráví denně přes tři hodiny.

Medora Ruiz
Autor: profimedia.cz

"Vždycky jsem měla moc ráda panenky, byla to moje nejoblíbenější hračka," vysvětluje svůj zvláštní koníček Medora. Když vyrůstala, s panenkami si sice přestala hrát, ale stále ji fascinoval jejich vzhled a oblečení. "Když se převlékám za panenku, mám pocit, jako bych se ocitla v kouzelném světě nebo se vrátila zpátky do svého dětství," dodává dívka, která vždy milovala pompézní šaty, paruky a krajku.

Ve svém rodném městě se prý díky svým kostýmům stala slavnou, ale děti se jí spíše bojí, než že by měly ze setkání s panenkou lidské velikosti radost. "Zřejmě si myslí, že jsem oživlá panenka, ne člověk, a to je asi děsí," vysvětluje Medora. Podle jejích slov její výstřední vzhled mnohem více než děti oceňují muži. Ti jí prý neustále dělají nabídky na schůzku, ale ona lásku nehledá, a tak je s těžkým srdcem odmítá.

Medora Ruiz
Autor: profimedia.cz