Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z ženy mužem: Moje přítelkyně se stala mým manželem!

4. srpna 2016 | 06:00

Když Tiffany její přítelkyně oznámila, že se cítí být mužem a chce podstoupit proměnu, málem se s ní rozešla. Jenže ji milovala, a tak s ní zůstala bez ohledu na to, jaké má pohlaví.

Když vidíte Tiffany, Dade a jejich tříletou dceru Zane, rozhodně by vás nenapadlo, že na této rodině je něco zvláštního. Třeba to, že ještě před pěti lety nebyl Dade muž, ale žena. A Tiffany a Dade nežili v "normálním" heterosexuálním vztahu, ale v homosexuálním. 

Dade je o osm let mladší než jeho žena.
Autor: facebook.com
Ženy se seznámily v roce 2008 a ihned se do sebe zamilovaly. Žily spolu přes tři roky, a dokonce plánovaly mít dítě. Tiffany se pomalu chystala na umělé oplodnění, když za ní přišla Dade, že jí musí něco povědět. 

Chtěla jsem se s ní rozejít!

"Když mi to oznámila, chtěla jsem se s ní rozejít! Vždyť jsem od svého bývalého muže odešla, protože jsem si myslela, že jsem lesbička. A najednou bych měla mít zase chlapa. Jenže pak jsem si uvědomila, jak ji/ho strašně miluji," líčí své dilema Tiffany. Nakonec se rozhodla, že to zkusí nějak překonat. 

Dade, který prošel kompletní chirurgickou změnou pohlaví, si toho je vědom a je jí za to vděčný. "Udělala toho pro mě strašně moc, podržela mě ve správné chvíli," říká. Podle svých slov se nikdy ve svém ženském těle necítil úplně komfortně. "Nenáviděl jsem, když mi máma říkala: můj malý roztomilý motýlku," svěřuje se. Během života pak randil jak s muži, tak se ženami. 

Láska na první pohled

Myslel si, že je bisexuálka, ale tolik se bál odlišnosti, že raději randil s muži než se ženami. Aby sám sobě něco nalhal, v osmnácti letech se dokonce vdal. Manželství vydrželo sedm let, pak se on(a) a manžel od sebe začali vzdalovat.

Tiffany a Dade jsou šťastní bez ohledu na to, jaký má ten druhý pohlaví.
Autor: facebook.com
 

V roce 2008 si začal – stále jako žena – psát s Tiffany přes internet. O pár týdnů později se pak sešly. "Také jsem byla rozvedená a cítila jsem, že mě to táhne spíše k ženám. Když jsem se sešla s Dade, okamžitě jsem se do ní zamilovala. Byla taková drobná a sexy," vypráví Tiffany, která je o osm let starší než její – nynější – muž. 

Strach z pravdy

Randily spolu půl roku, když se rozhodly k sobě nastěhovat. V roce 2010 pak spolu jednou večer koukaly na televizi, tak jako vždycky. A najednou běžel dokument o změně pohlaví. "Najednou mi to všechno došlo. To, co jsem celou dobu skrýval. A ještě chvíli jsem to tajil, protože jsem se bál, že o Tiffany přijdu," říká Dade. 

Rok to v sobě skrýval, než vyšel s pravdou ven. Tiffany měla na začátku problém se s tím smířit. Trvalo jí půl roku, než sama sebe přesvědčila o tom, že je jí jedno, jestli miluje ji jako ženu nebo jeho jako muže. 

Ve chvíli, kdy jeho přítelkyně čekala dceru, on se stával mužem.
Autor: facebook.com
Nový sexuální život

V roce 2011 začal s hormonální léčbou a pomalu mu začaly růst vousy a ochlupení. Mezitím Tiffany podstoupila umělé oplodnění dárcovskými spermiemi, takže těla obou dvou procházela velkou změnou. "Ze mě se stávala máma a z Dade muž," směje se Tiffany. 

Nejhorší ze všeho ale bylo zvyknout si na nový sexuální život. Pár kvůli tomu chodil na terapie, které naštěstí pomohly, a nyní jsou spokojení jako ještě nikdy dříve.