Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zhubla o 65 kilogramů, na její tělo ale není kvůli 20 kg povislé kůže hezký pohled

11. června 2016 | 06:00

Téměř sto padesát kilogramů vážila Amanda, mladá žena z Kalifornie, když se rozhodla, že už to takhle dál nejde. Podstoupila operaci žaludku. Za další rok a půl se jí podařilo shodit přes 60 kilogramů. Oblečená vypadá skvěle, ovšem když si šaty sundá, vyvalí se téměř 20 kilogramů volné přebytečné kůže.

Jídelníček už změnila, teď by si přála ještě další operaci.
Autor: Profimedia.cz
Amanda Roberts vždy
Amanda vážila téměř 150 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz
bojovala s nadváhou. Závislost na jídlech z fast foodů a sladkých tyčinkách vyhnala její váhu až téměř ke sto padesáti kilogramům. Jednoho dne si ale Amanda řekla dost. Podstoupila chirurgické zmenšení žaludku a váha začala jít dolů. Za rok a půl klesla o více než 60 kilogramů. Amanda vypadá skvěle a také se tak cítí, ovšem do chvíle, než si sundá oblečení. Pak se ukáže její přebytečná kůže, které je téměř dvacet kilogramů.

"Vypadám, jako kdybych se roztékala," konstatuje žena. "Když mám na sobě oblečení, nikdo by neodhadoval, kolik přebytečné kůže se pod něj může vejít." I tak je ale Amanda schopna dělat věci, které by před rokem a půl ještě nezvládla: chodit na dlouhé procházky, cvičit, aktivně trávit život s dcerou. Také se jí podstatně změnil jídelníček ve prospěch ovoce a zeleniny.

Amanda sice zhubla a oblečená vypadá skvěle, v prádle je to ale horší.
Autor: Profimedia.cz

"Mám své tělo ráda i tak," nechala se slyšet. Přesto se ale rozhodla požádat veřejnost o pomoc a vybrat peníze na další operaci, při které by jí byla převislá kůže odstraněna. "Beru to jako završení své hubnoucí cesty, kterou jsem nastoupila před 18 měsíci."

Autor: is