Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Mladá žena neměla tušení, že je těhotná. Porodila v sedmém měsíci na záchodě!

12. května 2016 | 06:00

Mysleli jste si, že těhotenství může přehlédnout pouze stokilová žena, která je sama o sobě objemnější? Ale kdepak. Jednadvacetiletá Britka porodila v sedmém měsíci, aniž by věděla, že čeká dítě. 

Tři měsíce před porodem byla Jade Wigley u lékaře kvůli bolestem břicha. Ten tomu nepřikládal žádný větší význam, mínil, že jde jen o nějaké stahy sliznice. V tu dobu ale byla jednadvacetiletá dívka už ve čtvrtém měsíci těhotenství. Porodila o další tři měsíce později. Na záchodě, noc poté, co se bavila v baru, kde vypila nejednu skleničku rumu a vzala si lehké drogy. 

Žaludeční nevolnost

Druhý den ráno se probudila doma u svého přítele. Bylo jí zle od žaludku, měla šílené křeče, ale přikládala to na vrub propité noci. "Byla jsem v naprosté agónii, bylo mi zle, zvracela jsem," vypráví den svého porodu. Na záchodě pak strávila celé dopoledne. 

Jade sice děti chtěla mít, ale až později.
Autor: facebook.com

Vůbec netušila, co se děje, ale ten stav popisuje jako kdyby z ní někdo rval vnitřnosti. Ani na chvíli ji nenapadlo, že by mohla být těhotná. Během toho období si totiž dělala několik těhotenských testů, které vždy vyšly negativně. Nic nenahrávalo tomu, že by byla v očekávání. Dívka, která nosí velikost 6, za celou dobu nepřibrala. 

Prostě to vyšlo ven

Brzy zavolala svému otčímovi, aby pro ni k příteli přijel a odvezl ji domů. Tam si lehla do postele, dala si na břicho teplý obklad a snažila se to zaspat. Marně. Najednou měla nutkavou potřebu dojít si na záchod, kde porodila. "Prostě to dítě vyšlo ven. Vůbec nevím, jak se to stalo," popisuje.  

Jade bylo pouhých dvacet let, když otěhotněla.
Autor: facebook.com
Vzala si miminko do náruče. Neplakalo, jen tak pofňukávalo. Okamžitě volali lékaře, který přijel, odstřihl pupeční šňůru a maminku s novorozencem převezli do nemocnice. Malý George vážil něco málo přes kilogram a půl. Lékaři odhadli, že malý chlapeček se narodil v sedmém měsíci, tedy asi o dva dříve, než je normální. Ihned ho dali do inkubátoru a připojili k dýchacímu přístroji. 

Mezitím už do nemocnice přijela její rodina i s přítelem. Ten prvních pět minut nebyl schopen vůbec promluvit. Stejně jako ostatní nemohl uvěřit, že se z ničeho nic stal otcem. "Když jsem ho poprvé viděla, byla jsem v šoku. Ale bylo mi jasné, že malý není úplně v pořádku, to nakoplo můj mateřský cit," popisuje první okamžiky po porodu matka, která se od té doby o svého syna stará. 

Jade se cítí provinile, že celé těhotenství propila, stejně jako noc před porodem. "Přemýšlela jsem, jestli se porod neurychlil právě proto, že jsem byla den předtím v baru," uvažuje. Děti měla sice v plánu, ale rozhodně o trochu později, než v jednadvaceti letech, bez jakékoliv předešlé přípravy.