Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Romantické zásnuby! Muž dva roky tajně šetřil, aby mohl své přítelkyni splnit sen

28. dubna 2016 | 06:00

Jak si představujete ideální žádost o ruku? Květiny? Romantika? Překvapení? Gareth Billinghurts nasadil laťku všem ostatním budoucím snoubencům hodně vysoko. Dva roky chodil do práce na přesčasy, aby tajně ušetřil peníze a dopřál své partnerce zásnuby jak pro princeznu. 

Když člověk vidí fotografie ze zásnub Garetha Billinghurtse a jeho snoubenky Kate Williams, myslel by si, že se tito dva zřejmě dobře narodili movitým rodičům. Jenže všechnu tuto krásu Gareth zaplatil sám, aby své milované připravil nezapomenutelný krásný zážitek. Celkem 18 tisíc liber, které ho cesta stála, šetřil dva roky, které trávil přesčasy v práci, aby peníze nemusel brát z běžného rozpočtu. 

Překvapení do poslední chvíle

Jeho snoubenka vůbec neměla tušení, co ji čeká. "Gareth byl vždycky romantický. Často jsem přišla domů a tam byla okvětními lístky růží vysypaná cestička do kuchyně, kde na mne čekala večeře uvařená mým přítelem," rdí se Kate. Stejně tak často na polštáři po probuzení nachází lísteček, na němž jí Gareth vyznává lásku a přeje krásný den. Ach!

U hotelu Burj Al Arab v Dubaji
Autor: facebook.com

Někdo by si mohl myslet, že celá tato akce je až zbytečně snobská, že žádat o ruku lze i za finančně méně náročných podmínek. "Lidé si možná myslí, že utrácet peníze za noc v prezidentském apartmá je bláznovství, ale za ten šťastný pohled Kate mi to stojí," vysvětluje romantik. 

Těžce vydřený luxus

Dokonalý pár!
Autor: facebook.com
Pár se seznámil přes přátele v roce 2010 a o tři roky později požádal Gareth Kate, aby si za dva roky zařídila v práci alespoň třítýdenní dovolenou. "Odmítal mi říct, kam pojedeme, proč a tak. Vrtalo mi to hlavou, ale dál jsem se neptala," vzpomíná Kate. Vloni v říjnu přišla další indicie. Přítel jí řekl, ať se sbalí na dovolenou u moře a vezme si s sebou nějaké krásné společenské šaty. "Byla jsem napnutá jak kšandy!" směje se Kate. 

Ještě na londýnském letišti Gatwick nevěděla, kam letí. Až když u přepážky dostali letenky s cílovou destinací Dubaj, když je pak v letadle usadili do první třídy a přivítali je sklenkou šampaňského, začala Kate přemýšlet, kde na to vezmou. Gareth se jen pousmál a neodpověděl. Na letišti v Dubaji na ně čekal řidič s rolls-roycem a zavezl je do známého "plachetnicového" hotelu Burj Al Arab, kde se ubytovali v apartmá Royal Suite.

Splněné přání

V apartmá na ně čekal komorník se stříbrným podnosem, na něm dvě sklenky šampaňského. Celý pokoj byl plný růží a čokolády. Uprostřed toho všeho se na mramorovém stole něco zalesklo. "Když přede mnou Gareth poklekl, nemohla jsem říct nic jiného než ano!" vypráví dojatě. 

Gareth na Maledivách
Autor: facebook.com

Konečně také přiznal, kde na všechno vzal peníze. Dva roky pracoval na přesčasy, ze kterých našetřil na to, aby mohl svou milovanou vzít na tento velkolepý výlet. Nicméně v Dubaji zůstali pouze tři dny, pak Gareth opět zavelel zvednout kotvy. Cílová stanice? Maledivy. Tím Kate splnil její sen. 

Pár se bude brát v květnu 2017 a rozpočet plánují na 35 000 liber. Nechceme si ani pomyslet, jak krásnou a vysněnou svatbu budou mít.