Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dojemné! Čtyřletá holčička porazila rakovinu a po dvou letech si může hrát!

26. dubna 2016 | 06:00

Poprat se s těžkou nemocí není nic jednoduchého, zvláště když vám jsou čtyři roky, světu zatím moc nerozumíte a polovinu svého života jste strávili v nemocnici. Georgiana Pooley ale byla statečná a zákeřnou leukemii porazila. A po dvou letech si opět může konečně hrát s dětmi.

Čtyřletá Georgiana Pooley si nemohla hrát venku se svými kamarády, poslední dva roky dokonce nevěděla, co to znamená. Strávila je totiž v nemocnici. V únoru 2014 jí byla diagnostikována akutní leukemie. 

Po letech tvrdé a náročné léčby však Georgiana dostala pár dnů před svými narozeninami nejkrásnější dárek. Lékaři rodině oznámili, že je vyléčena. Její maminka, včetně celé rodiny, se ten den ocitla v sedmém nebi. Nic jiného si přát nemohli. "Nemůžu slovy popsat, jak se cítíme. Ona je strašně statečná, my jsme celé dva roky doufali, že se uzdraví," svěřila se Beki Pooley. 

Nakopala rakovinu 
Nyní si konečně bude svůj život pořádně užívat.
Autor: profimedia.cz

Georgiana se s leukemií prala od svých osmnácti měsíců, kdy nemoc provázela vážná stadia, při kterých kvůli nízké imunitě nemohla vyjít ani na chvíli ven. Hrozilo riziko nakažení infekcí. Takže seděla doma a koukala se ven na ostatní děti, jak si hrají. Nechápala přitom, proč ona nemůže taky jít ven a dovádět s ostatními dětmi. "Pochopíš to, až budeš starší," řekla jí tehdy maminka. 

I když se po celou dobu nemoci celá rodina snažila, aby Georgi žila relativně normální život, do naprosté pohody se dostala až nyní. Když jí maminka oznámila, že je vyléčena, začala se radovat a vykřikovala: "Nakopala jsem rakovinu do zadku!" Podle její maminky nechápe plně míru celé věci, ale rozumí, že se stalo něco dobrého. "Trávila většinu času mezi nemocnicí a domovem, to je hrozné. Nemohla jsem ani jít se s ní někam projít," vzpomíná na těžké chvíle.

Pět let nejistoty

Georgianin velký sen je podívat se do Disneylandu.
Autor: Profimedia.cz
Nemoc se objevila náhle a lékaři si v první chvíli mysleli, že jde jen o nějakou virózu. Když ale zdánlivá lehká nemoc neodeznívala, lékaři provedli testy, které odhalily to nejhorší. Od té doby se vše smrsklo do cest do nemocnice a pobytu doma – a maximálně tak na zahradě. I když nyní všechny testy vycházejí, jak jen nejlépe mohou, celá rodina je opatrná. Vědí, že první půlrok bývá nejkritičtější. 

Za tři týdny Georgianu čeká ještě poslední kolečko chemoterapie, poté bude brát léky až do léta. Nicméně pak už se může opět veselit venku s kamarády a hrát si s nimi, jako by žádná nemoc nebyla. Nicméně všichni si budou moct pořádně oddechnout až za pět let. Pokud se do té doby nemoc nevrátí, lékaři mohou skutečně říct, že je zdravá. 

V tuto chvíli rodina šetří peníze, aby se mohli vydat do Disneylandu v Americe, který malá Georgi tolik touží vidět.