Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena onemocněla rakovinou a splnila si sen: Navštívila všechny divy světa!

14. dubna 2016 | 06:00

Dvanáct států, 15 letů, 45 400 kilometrů, 5 nocí v hotelu, jeden zabavený stativ, 7 divů a 13 dnů. Tato čísla dohromady přitom představují jeden splněný sen. Když se Američanka Megan Sullivan během jednoho měsíce ocitla třikrát v bezprostředním ohrožení života, rozhodla se, že není na co čekat. 

Řekli byste si, že tolik smůly snad ani nikdo mít nemůže. Ale ano. Megan Sullivan totiž během jednoho měsíce spadla v Yosemitském národním parku při lezení po skále z výšky 15 metrů, srazilo ji auto a lékaři jí diagnostikovali rakovinu kůže. "Kamarádi si ze mne začali dělat srandu, že bych si měla koupit obrovskou bublinu a do ní se zavřít, aby se mi nic už nestalo," směje se Megan.

Takto Megan dopadla, když ji srazilo auto.
Autor: instagram

Na jednoho člověka je to až moc, ale Megan měla stále na mysli, že přežila. Všechny tři smolné okamžiky ve svém životě zvládla, a tak by měla děkovat a radovat se, že je stále naživu. Po měsíci plném útrap samozřejmě začala přemýšlet nad svým životem a zvažovala, co všechno prožila a zažila, po čem kdy toužila a co si ještě nesplnila. A jedním z těch snů bylo právě navštívit všech sedm divů. 

Nehledejte výmluvy, ale důvody

Nikdy k tomu ale nedošlo, protože měla pokaždé nějakou výmluvu. Moc práce, málo času, málo peněz. "To jsou všechno ale jen řeči. Ve skutečnosti jsem se vlastně bála," přiznává dnes žena. Tehdy jí připadalo, že její sen je neuskutečnitelný, a bála se zklamání, co se stane, když to nezvládne. 

K myšlence, že by to měla dokázat, ji přivedl přítel Chris. "Co jsi chtěla vždy udělat?" zeptal se jí. Megan se mu hned svěřila a vše nabralo rychlé obrátky. Během chvíle si v práci vyjednala třináct dnů volna. "Byla to ale moc krátká doba na to, všechno to  stihnout, takže jsme většinu nocí trávili v letadle. Vyšlo to levněji," komentuje Megan, proč vlastně spali v hotelech jen pět nocí. I tak stálo splnění snu každého 3000 liber (cca 101 500 Kč). V každé destinaci pak strávili maximálně dva dny. 

Spontánní pár

Aztécké pyramidy byly prvním divem, který Megan navštívila.
Autor: instagram
"Nejmenší očekávání jsem měla od Velké čínské zdi. Ta mě ale naprosto nadchla a den v Pekingu byl nezapomenutelný. No a Machu Picchu bylo dechberoucí, jako vždy," vypráví své zážitky. Nad plánováním trasy strávila asi tři hodiny. Bylo nutné, aby vše časově klaplo, žádné letadlo nemělo zpoždění. Naštěstí proti všem těmto pochybám měla po ruce přítele Chrise, který ji uklidňoval, že to se vždy dá nějak vyřešit.

Paradoxně by takovou podporu člověk čekal od dvojice společně sehrané už po dlouhá léta, ale Chris a Megan spolu začali chodit čtrnáct dnů před odletem. Potkali se při lezení, avšak později přišla nehoda. Když ji pak srazilo ještě auto, Chris jí řekl, že asi není úplně nejlepší čas, aby ji vzal na večeři. I tak se pár nakonec sešel a ihned věděli, že oba dva potkali svou spřízněnou duši. Jsou stejně spontánní, a tak jim vůbec nevadilo vyrazit na výlet s člověkem, kterého v podstatě neznají. 

Megan miluje lezení po skalách.
Autor: instagram

Sbližování na jedničku

Dobrodružný výlet byl takovou zkouškou, která dopadla na jedničku. Sblížili se spolu skutečně důkladně. "No, uvědomte si, že jsme za celou dobu měli v podstatě šanci se jen pětkrát sprchovat," směje se. Od té doby jsou stále spolu a cestují alespoň o víkendech. Její život dostal nové motto: "Live more now." (Teď žij nejvíc.) Sledovat ji můžete pod hashtagem #livemorenow