Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na věku ani barvě vlasů nezáleží: Šestapadesátiletá žena se stala bikiny modelkou!

12. dubna 2016 | 06:00

V šestapadesáti letech máte nakročeno k tomu, stát se babičkou. Pokud jí už tedy nejste. Jenže Nicola Griffin se rozhodla svému věku nepropadnout a dokázat všem, že není dobré podřizovat se všem stereotypům. A tak se stala nejstarší bikiny modelkou. 

Když vzbudila vlnu reakcí plus size modelka Ashley Graham, která se objevila na titulní straně magazínu Sports Illustrated, rozvířily se vlny módního světa znovu. Tentokrát se totiž na titulce objevila modelka, která má kromě ženských bujných křivek ještě šedivé vlasy. Aby ne, když je jí 56 let. 

Ještě před dvěma lety žila Nicola Griffin doma se svými jedenadvacetiletými dvojčaty a úspěšně podnikala. Zprostředkovává výměnné studijní pobyty pro studenty z Francie, kteří jezdí do Británie učit se anglicky. Už třináct let je ale sama, bez manžela, který rodinu opustil. "To nás moc spojilo. Chodíme spolu na skleničku, užíváme si," popisuje vztah se svými dcerami. 

Syndrom prázdného hnízda
Nicola s jednou ze svých dvou dcer
Autor: instagram

Když se blížil jejich odchod na vysokou školu, pocítila Nicola nadcházející syndrom prázdného hnízda. Najednou jako kdyby její život za nic nestál. Pak se ale stalo něco překvapivého. "Stála jsem v bance ve frontě, když mi na rameno zaklepala paní a zeptala se mě, jestli bych neměla zájem dělat vlasovou modelku v kampani," vypráví. V tu chvíli už měla dávno šedivou hřívu. 

Zešedivěla ve dvaačtyřiceti letech a začala se barvit. Dlouho jí to ale nevydrželo, a tak se nakonec rozhodla pro přirozenou krásu. Došlo jí, že barvit si vlasy je jen hraní si na někoho mladšího, což nemá zapotřebí. Nicméně když ji dáma oslovila, nevěděla úplně, co ji čeká, ale nechala se přemluvit. 

Video se připravuje ...
V klipu reklamy na plavky pro všechny ženy se objevily modelky Ashley Graham, Nicola Griffin a Philomena Kwao. • VIDEO: youtube.com

Inspirací pro všechny ženy

Kampaň na plavky pro každou postavu i věk.
Autor: instagram
Netrvalo to dlouho a stala se tváří vlasové kosmetiky pro šedivou hřívu. "Ukázalo se, že jde o obrovskou kampaň. Brzy se mi začaly ozývat modelingové agentury z celé Británie," usmívá se. Jednou pak přišla pozvánka na konkurz na focení plavek. A světe div se – Nicola to vyhrála! A moc si to užívá. 

"Nemám strach ze stárnutí. Prostě si to teď užívám a cítím se dobře. Samozřejmě se snažím udržovat se v kondici," pověděla. Vrcholem její kariéry zatím bylo, když se zúčastnila kampaně v časopise Sports Illustrated, kde se v plavkách objevila jako zatím nejstarší modelka. Z toho má Nicola radost. Přijde si totiž inspirativní. Podle ní nemá mnoho žen modelky rádo, protože většinou představují mládí a hubenost. Ona dodává sebevědomí i starším ženám. 

"Je úžasné, že se v jednom magazínu objevily dvě krásné ženy s křivkami – a mezi tím i já!" směje se. 

Více osudů najdete v rubrice Příběhy