Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Svatební šaty jako z pohádky: V jejich rodině se dědí už 120 let!

Fotografie
12. března 2016 | 06:00

Vybrat si svatební šaty bývá pro nevěstu těžký úkol. Abigail Kingston měla ale vždycky jasno: její svatební šaty se totiž v rodině dědí už 120 let! Nádherné šaty jako stvořené pro princeznu oblékne jako jedenáctá nevěsta v jejich rodině!

2627607:gallery:true:trueTyto nádherné saténové šaty poprvé oblékla Mary Lowry Warren nepředstavitelně dávno: 11. prosince 1895. Od té doby se v rodině dědí a teď si je oblékla už jedenáctá nevěsta: Abigail Kingston z americké Pensylvánie. "Když mě Jason požádal o ruku a já řekla ano, okamžitě mi bylo jasné, že se budu vdávat v těchto šatech," svěřila se Abigail.

Rozhodnutí bylo jednoduché, cesta k vysněné róbě však byla o dost komplikovanější. "Věděli jsme, že naposledy je měla jedna příbuzná někdy v roce 1991," popsala Abigail pro Huffington Post. Strašně se těšila, až tento krásný kus oděvu vyzkouší na sobě. Když ale šaty spatřila, málem jí to utrhlo srdce: byly strašlivě poničené! "Rukávy se páraly, šaty byly plné děr a kdysi sněhobílý satén byl zahnědlý," vzpomíná Abigail. To ji ale neodradilo: donesla je ke krejčové, která umí spravovat oděvy. Chtělo to celých dvě stě hodin mravenčí práce, ale povedlo se: šaty opět prokoukly, a Abigail se tak mohla stát překrásnou nevěstou!

Co s ženichem?

2627605:gallery:true:trueTím ovšem předsvatební komplikace nekončily. Šťastná Abigail se se svým příběhem svěřila médiím a její story se okamžitě stala naprostým hitem. Fotografie budoucí nevěsty se dostaly do celého světa. Jenže v  Americe, stejně jako u nás, by ženich neměl vidět svatební šaty před obřadem, aby to snoubencům nepřineslo smůlu. "Říkala jsem si, že je nemožné, aby se Jasonovi nějaká fotografie nedostala do rukou," vzpomíná Abigail, dnes již "paní Curtisová". Jason Curtis se tehdy vracel ze služební cesty z Afriky. "Zavolala jsem mu, aby si vypnul telefon, neotevíral zprávy, nedíval se na internet," říká Abigail. Jason vzpomíná, že to byly opravdu horké chvíle: "Dával jsem si opravdu pozor, musel jsem několikrát rychle sklapnout notebook nebo rychle odejít z pokoje, když jsme byli ve zprávách," vzpomíná ženich. Nikdo netušil, jakým hitem se jejich příběh stane. Všechno ale dobře dopadlo a Abigail si svůj den užila. Snad jí šaty přinesou štěstí. Jak říkají u nich v rodině: Ty šaty nejsou jen krásné. Je v nich láska.

Video se připravuje ...
Abigail Kingston zkouší svatební šaty, které se nosí v jejich rodině už 120 let. • VIDEO: Youtube/Story of Everything

Autor: is