Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Popálená holčička nejen přišla o rodiče, ale lidská hyena ji i okradla o peníze

4. března 2016 | 06:00

Osmiletá holčička si za svůj krátký život prožila už dost hrůz a trápení. Její tělíčko se muselo vypořádat s popáleninami na 75 procentech těla a následnými operacemi, kterým ještě není konec. Teď se navíc ukázalo, že jeden z dobrovolníků, kteří jí měli pomáhat, myslel víc na svůj prospěch a bez zaváhání ji okradl.

Pamatujete si ještě příběh malé Safyre Terry, která přišla při ohromném požáru o rodiče a sourozence a zároveň utrpěla popáleniny na 75 procentech těla? Jako každé dítě měla své vánoční přání, ale to její bylo diametrálně odlišné od těch běžných. Safyre si nepřála desítky panenek a jiných hraček, toužila po přáníčkách a pohlednicích, které by si mohla pověsit na speciální stromeček.

Safyre je statečná holčička.
Autor: Facebook

Osmiletá Safyre je obětí žhářského útoku, který se odehrál v roce 2013. Život jí zachránil tatínek, kterému se podařilo ji vynést. Ale on a další tři sourozenci zemřeli. Nyní Safyre žije v New Yorku se svou tetou Liz. V prosinci minulého roku, když celý svět obletěla zpráva, že si holčička přeje pohlednice, okamžitě se našla spousta dobrovolníků, kteří chtěli se záplavou poštovních zásilek pomoci.

Safyre má moc ráda Vánoce.
Autor: Facebook


Jenže jak se nyní ukázalo, lidský hyenismus se objeví i na místech, kde ho čekáte nejméně. Lidé s dobrým srdcem totiž nejen posílali pohlednice, ale i do nich sem tam zastrkovali nějakou hotovost nebo dárkovou poukázku. Pohotová dobrovolnice Kimberly Bradford (41) si zřejmě řekla, že by za svou pomoc měla být odměněna, a začala si peníze strkat do vlastní kapsy. Policie ji zadržela a obvinila z krádeže 800 dolarů a dárkových poukázek v hodnotě dalších 500 dolarů. Policejní vyšetřování dál pokračuje, což nasvědčuje tomu, že se nejednalo o ojedinělý případ.

Safyre se svým stromečkem na vánoční přáníčka.
Autor: Facebook

Teta Liz se k celé události nechtěla vyjadřovat, televizní stanici ABC News jen řekla, že si toho malá už užila ve svém životě dost.  

Připomeňte si životní příběh malé Safyre.

Autor: kar
Diskuse ke článku
.
Související články