Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Po nehodě musela nosit korzet: Tak jí ho kamarádka vyzdobila jako superhrdince

Zdravotní pomůcka se proměnila v kostým superhrdinky
13. února 2016 | 06:00

Když vyšla po nehodě Maddie poprvé s korzetem mezi lidi, zjistila, že na ni všichni zírají. Na jednu stranu byla ráda, že může chodit, na druhou stranu jí celá situace byla strašně nepříjemná. Naštěstí měla vedle sebe kamarádku, která ji v tom nenechala a vymyslela skvělou věc, která Maddie pomohla se s celou situací vyrovnat.

Sedmnáctiletá Maddie Cable se loni na podzim jednoho deštivého dne vracela domů se svou matkou. Auto dostalo na mokré silnici smyk, nabouralo a výsledkem byla – kromě jiného – i Maddiina zlomená páteř. Naštěstí se díky zásahu doktorů mohla Maddie brzy postavit na nohy a chodit. Následujících šest týdnů ovšem s korzetem.

...
Autor: Facebook/EPBOT

I když byla pochopitelně šťastná, že následky nehody nejsou horší, přece jen se v korzetu necítila dobře. "Byla jsem hodně rozpačitá, když jsem měla jít mezi lidi nebo  když jsem se i jen podívala do zrcadla," svěřila se Maddie serveru Seventeen.com. "Učila jsem se doma, ale chodila jsem do kostela nebo na lekce herectví. A i když byli spolužáci moc milí, stejně se neovládli, aby na korzet nezírali. Stejně tak lidé na ulici, které jsem navíc ještě iritovala svou pomalou chůzí."

A zatímco Maddie se snažila nalézt někde v hloubi duše poslední zbytky optimismu, její kamarádka a velká fanynka steampunku Sara Chack přišla s nápadem.

...
Autor: Facebook/EPBOT
"Když jsem viděla ten korzet, připomněl mi brnění různých fantasy hrdinů, a tak jsem Maddie navrhla, že bychom ho mohly takhle namalovat," řekla Sara pro Seventeen.com. Pořídila si spreje, barvy a za pět hodin vytvořila kostým, za který by se nemusel stydět žádný fanda cosplay – tedy člověk, který si sám šije kostýmy, aby vypadal jako hrdina z komiksů, sci-fi nebo fantasy.

"Ne že by můj korzet přestal budit pozornost," směje se Maddie. "Lidé se zastavovali, byli trochu v šoku, ale když zjistili, o co jde, přišlo jim to najednou sympatické," svěřuje se Maddie. "Najednou jsem na celý korzet byla pyšná místo toho, abych se za něj styděla. V oblečení hrdinky se mi taky líp sbírala odvaha i síla na to, abych se uzdravila," dodává Maddie. Její příběh se šíří sociálními sítěmi a Maddie doufá, že inspiruje pro boj s nemocí i další lidi.

Autor: is