Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvě dcery se zřekly svého otce: Chce se podeváté oženit

2. února 2016 | 06:00

Každý se občas za své rodiče stydí a je to vcelku normální. Jenže nikoho z nás by asi nenapadlo se jich kvůli nějakému výstřelku zřeknout. Sue Feldt má k tomu ale poměrně pochopitelný důvod. Stejně jako její sestra. Jejich otec se chystá poosmé se rozvést a podeváté oženit. Jeho nastávající je o čtyřicet let mladší. 

Ron Sheppard je snem každého rozvodového advokáta. Ve Velké Británii totiž drží prvenství v počtu rozvodů. V nejbližší době bude nosit už osmý titul. A co víc – chystá se znovu se oženit. Jeho nastávající je o čtyřicet let mladší a potkal ji na Filipínách v karaoke baru. Natolik mu tato žena učarovala, že prostě nemohl jinak, a jen co se vrátil domů, podal žádost o co nejrychlejší rozvod. 

Sedm žen, sedm dětí

Člověku ani nemůže být líto jeho osmé ženy Wang. Když si berete takového muže, je pravděpodobnost, že vás také opustí, více než zřetelná. Jestli je ale někdo, kdo těmito výstřelky staršího muže trpí, jsou to jeho děti. Za svůj sedmašedesát let starý život jich zvládl zplodit sedm, samozřejmě každé s jinou ženou. A jednomu z jeho potomků už došla trpělivost. 

Ron Sheppard se poprvé oženil v roce 1966.
Autor: Profimedia.cz

Sue Feldt je první dcerou tohoto Casanovy. Má ji hned z prvního manželství, a tak ona chudák musela prožívat všechna jeho manželství, rozvody a zvýšené zájmy o jeho osobnost. Jeho manželky začaly být s přibývajícím věkem čím dál tím mladší, než je Sue. Poslední oběť tohoto sňatkového aktivisty je o dvacet jedna let mladší, než je jeho nejstarší dcera.

Čistá láska

Ta na něm také nenechá nit suchou. Když vzpomíná na dětství s takovým otcem, nedokáže nalézt příliš pozitiv. "Nechápu, co na něm ty ženy vidí. Vždyť není ani bohatý. On tedy tvrdí, že každou svou nastávající miluje, ale pak ho to rychle přestane bavit a začne hledat jinde," popisuje svého otce.

Její slova potvrzuje i osmá manželka Wang, která našla zprávy z nejrůznějších seznamek, kde už si začal hledat další oběť. Dříve než stihla s rozvodem přijít sama, začal o něm hovořit on, protože "potkal svou novou lásku". "U každé ze svých žen tvrdil, že je to z čisté lásky. Jenže kdy to skončí, co už je moc?" ptá se jeho dcera. 

Plané sliby

Ani ona to jako žena s ním neměla příliš jednoduché. "Mám v hlavě pořád obraz, když jsem byla malá – bylo mi pět, seděla jsem u okna a vyhlížela, kdy se tatínek vrátí domů... Nevrátil se," vzpomíná. Dočkala se od něj maximálně tak planých slibů a ničeho jiného. "Měla jsem možnost jet na výměnný pobyt do Francie, naučit se jazyk. Slíbil mi, že to zaplatí, aniž bych ho o to přímo žádala. Když ale přišlo na placení, řekl, že na to nemá," vypráví. 

Svatební fotografie s osmou manželkou Wang.
Autor: Profimedia.cz

A tak to bylo pořád. K šestnáctinám jí slíbil supermódní kabát, na který ale nikdy nedošlo. Postupem času se naučila od něj nic nečekat. Stejně na tom je i jeho další dcera Kelly-Marie. Jako malé jí sliboval hory doly, ale nikdy se nedočkala. "Táta měl za námi jednou přijet, tak jsme ho šly s mámou čekat na nádraží. Nepřijel," vzpomíná. 

Na svatbu nepůjde

Trpělivost s ním jí došla ve chvíli, kdy jí den před svatbou volal a řekl, že ji vydědí (jako by bylo z čeho), protože ho nepozvala na svatbu. Přitom její důvod byl poměrně jasný. Bála se, aby tam nezpůsobil nějakou ostudu, která by se od něj dala čekat. Navíc by jeden řekl, že on si už užil svateb až až. Pověstnou "třešničkou na dortu" byla pak jeho další zpráva, že by si rád nechal udělat test DNA, protože je na něj Kelly-Marie tak zlá, že to snad ani nemůže být jeho dítě. 

Jak Sue, tak Kelly-Marie se rozhodly, že se svého otce zřeknou a nechtějí s ním mít už nic společného. "Jediné, co udělám, tak je to, že půjdu na jeho pohřeb. Ale jen z toho důvodu, abych se ujistila, že je to skutečně pravda," říká jedna z jeho dcer. On sám přitom nechápe, co je na jeho chování tak špatné. 

"Nechci zůstat sám, proto jsem se tolikrát oženil. Teď naposled jsem si nebyl jistý, jestli si Cristal chci vzít, protože chce žít na Filipínách, ale Wang už se mnou být nechce, tak nemám na výběr," krčí rameny muž.