Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Opravdová kočičí máma: Odstěhovala se do mobilního domu a svůj nechala tisícovce koček!

23. ledna 2016 | 06:00

Pokud se dá o někom říct, že je jeho život "pro kočku", pak je to určitě Lynea Lattanziová. Přesněji řečeno: aktuálně žije pro více než 1000 koček. A to doslova: nechala jim celý svůj dům o rozloze 400 metrů čtverečních a sama žije v karavanu. Jak se o ně zvládne postarat a jak se vlastně do jejího domu dostaly?

Dokážete si představit tisíc koček? Asi těžko. A teď si představte, že by s vámi žily v jedné domácnosti. Tomu už se neříká láska ke zvířatům, to už je skoro za hranicí lidského chápání. Přesto v jedné domácnosti žijí, a to v Americe. 67letá Lynea Lattanziová jim nechala svůj dům a sama bydlí v přívěsu.  "Jsem určitě jedna z nejbláznivějších milovnic koček," říká o sobě a dodává: "Za 24 let, co se o ně starám, jich u mne žilo přes 28 000. To už bude asi rekord."

Kočky mohou chodit volně, nejsou v žádných klecích.
Autor: Facebook.com/ Lynea Lattanzio

Kočky jsou podle ní překrásná a hrdá zvířata. Sama nějakou chtěla mít už od malička, u rodičů ale nenašla pochopení. O kočky se začala starat až v dospělosti po rozvodu. "Neměla jsem manžela, neměla jsem děti, měla jsem velký dům a přemýšlela, co budu dělat. Nikdy jsem nepředpokládala, že budu mít najednou 1000 koček, ale postupně se to tak nějak stalo."

O kočky se stará od roku 1992. Stala se ošetřovatelkou a svůj dům proměnila v obří útulek. Azyl a dobré zacházení tu najdou všechny kočky, které potřebují pomoc. Tu neodepře ani psům. Dosud se postarala asi o 7000 kousků.

Nejdřív žila v domě s nimi, postupně jich ale přibývalo a přibývalo, až se Lynea odstěhovala do mobilního domu. "Původně jsem si myslela, že to bude jen moje území, kočkám vstup zakázán," svěřuje se a dodává, že aktuálně u ní přebývá 20 koťat a čtyři štěňata.

S péčí pomáhají dobrovolníci. Začínají ve 4 ráno.
Autor: repro Youtube.com/Barcroft TV

Lynea už se dávno nestíhá starat o všechna zvířata sama. Zpočátku sice vše financovala z vlastních zdrojů a prodala například auto i snubní prsten, po sedmi letech ale pochopila, že to stačit nebude. Založila neziskovou organizaci Cat House on the Kings a začala shánět peníze z darů. Dnes jí s péčí o kočky pomáhá tým dobrovolníků. Začínají ve 4 ráno - s krmením a zdravotními prohlídkami těch zvířat, které to potřebují. Ty zdravé pak nabízí na svých stránkách k adopci. V současné době jich je v nabídce přes 500.

Video se připravuje ...
Lynea Lattanziová a její dům plný koček • VIDEO: Youtube.com/Barcroft TV

Autor: is