Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Polygamie v praxi: Šedesátiletý ženatý muž si vzal devatenáctiletou přítelkyni!

8. prosince 2015 | 06:00

Někdo nedokáže vytvořit dostatečné zázemí ani pro jednu rodinu. To ale rozhodně není případ Američana Thoma Millera. Ten teď buduje domov pro své dvě ženy, každá bude bydlet v jednom křídle. Ani jedné to nevadí. Přitom ta nová, mladší, je dokonce těhotná.  

Dovedete si představit, co byste provedla svému muži, kdyby přišel domů a oznámil vám, že jeho devatenáctiletá přítelkyně čeká miminko? S největší pravděpodobností byste zvládla světový rekord v balení kufrů. Bellinda Miller udělala něco, co zřejmě málokdo dokáže pochopit. Dala svému manželovi požehnání, aby se s milenkou oženil. 

Dvě mámy, jeden táta

Do této chvíle žili manželé v menším domku, ten jim ale pomalu přestává stačit. Z dvoučlenné rodiny se totiž brzy rozrostou na čtyřčlennou. Reba, Thomova nová žena, která je o čtyřicet jedna let mladší než její manžel, je těhotná. Nyní se všichni těší, až budou brzy vychovávat dalšího člena, a radují se z toho, jak je super, že bude mít dvě mámy.

Mladší manželka Reba čeká miminko. Všichni se na něj těší, že bude mít krom tatínka i dvě maminky.
Autor: Profimedia.cz

Dokonce už mají jasný plán. Každá z manželek s Thomem stráví tři dny. Během té doby se druhá bude starat o miminko a pak se zase vymění. Dost nepochopitelné – pro mnohé z nás. "Je to občas trochu znepokojující, že se o něj musím dělit s jinou ženou, ale snažím se nežárlit. A naopak si užít ty chvíle, kdy jsme spolu," svěřuje se nastávající maminka Reba. 

On je láska, ona dar

Čtyřiačtyřicetiletá Bellinda ale novou členku rodiny bere jako dar. "Je to skvělé ji tu mít. Vždy jsem si přála mít velkou rodinu a teď jsem v Rebě našla svou sestru. Thom je láska mého života, ona pak požehnání," vysvětluje.

Thom byl rodinný přítel rodičů své mladé ženy, ale naposled ji viděl před mnoha lety, když byla ještě malá holčička. Pak se odstěhovali a on se s Rebou nyní setkal až po dlouhé době, když oba vypomáhali v dobročinném centru, kde rozdávali polévku. "Když jsem ji viděl, objal jsem ji a řekl jsem si: Wow, z ní je skutečná žena!" vypráví Thom. 

Vypadají jako šťastná rodina, a skutečně jsou. I když nikoliv dcera, otec, matka, ale dvě manželky a manžel.
Autor: Profimedia.cz

I když v Ohiu, kde žijí, nejsou povoleny polygamické sňatky, muž si svou druhou manželku vzal ve stejném kostele, kde měl před sedmi lety svůj první obřad. Ze zákona je tedy druhý sňatek neplatný, což ale nemá vliv na jejich partnerství. "Někteří z mých přátel mi to rozmlouvali. Pořád mi opakovali, jestli si uvědomuji, že je už jednou ženatý. Ale prý i tak v nich mám oporu," vzpomíná Reba.

Nepochopení církve

Thom navíc – paradoxně – působí jako pastor v jednom městečku v Ohiu. Církvi, pro kterou slouží, se jeho postoje nelíbí, on je ale hájí. "Nechápu to. Nechci kázat o polygamii, ale mám pocit, že je to vlastně normální křesťanský život," vysvětluje Thom. Nechápe, jak je možné, že polygamie není zákonem povolena, když sňatky homosexuálů jsou. Vždyť je to prý téměř to samé. 

Mezi Rebou a Thome je věkový rozdíl 41 let.
Autor: Profimedia.cz

Rozhodl se tedy proti fanatismu, který ovládá názory na polygamii, bojovat. "Nikomu neubližujeme, žijeme v Americe, kde si může přece každý dělat, co chce," rozčiluje se Thom. S Bellindou se přitom setkal asi před osmi lety a už tehdy spolu o polygamii hovořili. Neměla s tím problém. 

Rodina chce jen žít spokojeně, normálním životem, stejně jako kterákoliv jiná. "To víte, že i my se doma hádáme. Ale řekněte mi – kdo ne?" uzavírá hlava rodiny.

Autor: maš