Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V 7 letech je odebrali rodičům a rozdělili. Po 18 letech se zase setkali!

Gina Pearson a Keith Dupree se nemohli pořádně vídat po celých 18 let
8. listopadu 2015 | 06:00

Představte si, že váš sourozenec, kterého milujete, najednou zmizí z vašeho života. Celou dobu na něj myslíte. Jak se má, co dělá – a po mnoha letech ho potkáte. Budete mít radost? Pocítíte rozpaky? Přesně to se stalo Gině Pearson a Keithovi Dupree, dvěma americkým studentům.

Neuběhl ani den, kdy by si malá Gina nevzpomněla na svého bratra Keitha. Je to už dávno, kdy spolu s ostatními sourozenci žili u biologické matky v New Jersey.

Když bylo Gině šest let, byli všichni sourozenci rodičům odebráni kvůli zanedbání péče. Rozdělili je do různých dětských domovů. Gina jich prošla asi 30, ve dvou byla s bratrem společně. Dnes je oběma sourozencům 24 a 23 let. Cestu k sobě si ale hledali dlouho.

"Neuplynul ani den, kdy bych si na něj nevzpomněla," říká Gina. "Jak si vede ve škole, kdo jsou jeho přátelé, jestli s někým chodí. Nevěděla jsem nic a trápilo mě to." Z dětských domovů se oba dostali do adoptivní rodiny. To bylo v roce 1995. Oba sourozenci se tehdy setkali, setkání ale nebylo příjemné a v obou vzbudilo rozpaky. "Když jsem viděl Gininu novou rodinu, bylo mi trapně. Já žil v afroamerické rodině, ona v rodině bílé. Bylo to divné."

Setkání na univerzitě

O šest let později se náhodou sešli na univerzitě v Rutgers. Oba žili na kolejích. Věděli o sobě, ale nestýkali se. Ginu jednou napadlo kontaktovat svého bratra přes Facebook a pozvat ho na jednu akci, kde zpívala.

"Věděla jsem, že nedávno začal na univerzitě studovat," říká Gina. Napadlo jí, že by to mohla být skvělá příležitost, jak se dát zase dohromady. "Pozvala jsem ho a on přišel. Když jsme se uviděli, padli jsme si do náruče. Vydrželi jsme se objímat dost dlouho a pak jsme se najednou začali bavit a vtipkovat, jako by nám zase bylo sedm."

Keith a Gina už zase mohou být spolu tak často, jak oba chtějí.
Autor: Facebook K. Dupree
Od té doby jsou v denním kontaktu. Píšou si, navštěvují se a nedokážou si jeden bez druhého svůj život představit. "Je můj nejlepší přítel," říká Gina. Mají stejnou zkušenost a díky tomu se dokážou pochopit. Porozumět si spolu navzájem umějí lépe než s ostatními přáteli.

Se zbytkem rodiny v kontaktu nejsou. Matka byla závislá na drogách a zemřela v roce 2008 a otec je neznámo kde. Zbylé sourozence také nevídají.

"Možná nám závidí, že studujeme na univerzitě, a oni ne," říká Gina a dodává, že je alespoň pro ni a jejího bratra jednodušší držet se dále od minulosti. Mohou se soustředit na budoucnost. "Představte si všichni, kdo máte sourozence, že byste o něj najednou přišli. Bylo to strašné, ale teď je to lepší než kdy jindy," uzavírá Keith.

Autor: is