Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zohyzděná dívka hvězdou videa: Kyselinu koupíte stejně snadno jako rtěnku, varuje

Video se připravuje ...
Video Reshmy "Jak si perfektně nalíčit červené rty"
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=YTnJuLBHRmA
9. září 2015 | 06:00

Minulý rok na osmnáctiletou Reshmu z Indie zaútočil její švagr kyselinou. Přišla kvůli tomu o oko a navždy bude mít zjizvený obličej. Dívka natočila dojemné video, kde žádá, aby kyselina nebyla běžně dostupná v obchodech, a nikdo další tak už neskončil stejně jako ona.

Video vzniklo na podnět indické organizace Make Love Not Scars a Reshma (18) v něm ukazuje, jak si perfektně nalíčit rty.

Minutové video nese však mnohem důležitější zprávu, protože na konci Reshma dodává, že kyselina se dá v obchodě koupit stejně tak snadno jako rtěnka. A to je důvod, proč se každý den stane nějaká žena či dívka obětí takového útoku a čísla stále narůstají. "Proto klikněte na odkaz níže a pomozte prosadit zákaz volného prodeje kyseliny," ukončuje video.

K útoku došlo, když byla Reshma loni v květnu na cestě do školy. Potkala svého švagra ještě s několika jeho příbuznými a on jí vylil do obličeje kyselinu. O levé oko přišla úplně, pravé má kvůli jizvám přivřené a její rty budou potřebovat ještě jednu plastickou operaci.

Indická vláda už v dubnu tohoto roku zvažovala zavedení speciálního on-line softwaru, který by registroval kupce kyseliny a zaznamenával by, k jakému účelu ji potřebují. Stále se však nic nezměnilo a kyselinu si za pár rupií může dovolit koupit každý. Do hnutí za zákaz volného prodeje kyseliny se můžete zapojit i vy, stačí podepsat petici zde.

Video se připravuje ...
Video Reshmy "Jak si perfektně nalíčit červené rty" • VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=YTnJuLBHRmA

Autor: luh