Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rodiče zachytili početí svého dítěte. Podívejte se na video vzniku života

28. srpna 2015 | 11:00

Nejhorší zjištění pro rodiče je fakt, že nemohou mít dítě. Tato zpráva zdrtila i Paulu Chapman a jejího muže Paula Jonse. Přes veškeré pokusy se Paule stále nedařilo otěhotnět, a tak nakonec podstoupila umělé oplodnění. Když se to podařilo, měli takovou radost, že se rozhodli celou dlouhou devítiměsíční cestu zachytit.

V rodinném albu většiny lidí je první fotografie miminka pořízena bezprostředně po porodu, často s hrdým tatínkem a unavenou maminkou. Anglický pár Paula Chapman a Paul Jonse tuto tradici ale předběhl o dlouhých devět měsíců a svou holčičku Jaycie mají zvěčněnou už při samotném oplodnění.

A co víc – zatímco někteří se zdráhají vystavovat fotografie svých dětí celému světu, tato dvojice se se svou radostí rozhodně netají, ba naopak. Podařilo se jim na fotografiích zachytit cestu od prvních okamžiků malé Jaycie. Tedy od toho, kdy byla pouhou buňkou ve zkumavce, přes oplodnění v IVF laboratoři až po obrázky na ultrazvuku měsíc před jejím narozením.

Jayciini rodiče obdrželi z kliniky asistované reprodukce fascinující sérii fotek zachycujících proces zrodu jejich dcery již od momentu oplodnění.
Autor: facebook.com/PaulaChapman

Fotoalbum z laboratoře

Ačkoliv se to může zdát někomu podivné, ošetřující lékař Pauly Chapman to považuje – z psychologického hlediska – za důležité. Pokud se někdo dlouze snaží o dítě a nejde to, sledování toho, jak se z buňky stává embryo a poté miminko, pomáhá mamince k udržování pohody a také k větší pravděpodobnosti podstoupení celého těhotenství bez větších problémů. V dnešním moderním světě tak fotoalbum může začít už v laboratoři IVF.

Dnes je Jaycie 15 měsíců, je to temperamentní, trochu tvrdohlavé batole, které ale svým rodičům dělá radost.
Autor: facebook.com/PaulaChapman

Dnes je Jaycie 15 měsíců, je to temperamentní, trochu tvrdohlavé batole, které ale svým rodičům dělá radost. Ráda plave a cachtá se ve vodě, a že je začátek jejího života tak výjimečný? O tom zatím nemá ani tušení… Podívejte se, jak celý proces probíhal.

Video se připravuje ...
Video ukazuje cestu Jackie od oplodnění až do náruče rodičů (zdroj: youtube.com) • VIDEO: youtube.com/inbox tube

 

Autor: maš, brig