Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Místo svatby v ráji ji čekal šok. Před obřadem jí snoubenec zlomil srdce

"Skutečně mě opustil. Měla jsem zlomené srdce. Cítila jsem se ponížená a zničená," říká Cyndi (ilustrační foto)
18. srpna 2015 | 06:00

V noční můru se změnil vytoužený svatební obřad. Místo očekávaného ANO ze snoubencových úst si natěšená nevěsta vyslechla jen nevysvětlené odmítnutí. Ten, s nímž chtěla strávit celý svůj život, ji krutě ponížil a ranil.

"Přišel za mnou a plakal. Myslela jsem, že na něj jen dolehly emoce. On ale pronesl: 'Nemyslím si, že to dokážu...' Stála jsem tam už se závojem ve vlasech. A muž, který měl být láskou mého života, mi ani ne hodinu před obřadem do očí říkal, že svatbu odvolává. Ani jsem neměla sílu se ho zeptat proč. Jen jsem mu řekla, aby odešel," svěřila se novinám The Guardian Cyndi Maisonneuve z kanadského Toronta, které tehdy bylo třiadvacet let.

Se snoubencem si vybrali za místo vstupu do stavu manželského exotickou Havaj. Právě tam si chtěla vzít muže, s nímž se seznámila na baseballovém zápase dva roky předtím. Stal se nejen jejím milencem, ale i nejlepším přítelem.

Měl to být nezapomenutelný obřad v nádherném prostředí. Když nadešlo dlouho očekávané datum, nic nenasvědčovalo tomu, že by to neměl být jejich nejšťastnější den. Až do hodiny před sňatkem, když už měla nevěsta na sobě závoj a netrpělivě čekala, až svatba vypukne. 

Na pláži už čekali natěšení svatební hosté, když za ní do místnosti přišel nastávající ženich a řekl, že s ní potřebuje mluvit o samotě. Pak jí oznámil své rozhodnutí a odešel.

"Musela jsem se dívat z okna na to, jak jde moje sestra na pláž a všem vysvětluje, co se stalo," vzpomíná Cyndi. Její přítel neměl ani tu odvahu, aby cokoliv řekl organizátorům, všechno musela zařídit její sestra a družičky.

I přes všechno, co se odehrálo, doufala, že šlo jen o nějaký chvilkový zkrat. Když se však vrátila do společného hotelového pokoje a otevřela skříň, zjistila, že zatímco byla ráno pryč, snoubenec si odnesl všechny své věci. 

"Skutečně mě opustil. Měla jsem zlomené srdce. Cítila jsem se ponížená a zničená," říká Cyndi. Ta v resortu zůstala, protože tam původně měli strávit celý týden a pokoj už byl zaplacený. Když pak náhodou na parkovišti narazila na bývalého snoubence, který nakonec rovněž zůstal na ostrově, řekla mu, že je zbabělec.

"Své dny jsem se snažila vyplnit jakoukoliv činností, abych na něj přestala myslet. Sportovala jsem a chodila na dlouhé výlety, abych se unavila a v noci usnula. Tam jsem to ještě nějak zvládala, ale když jsem se vrátila do Kanady a nastěhovala jsem se zpět k rodičům, realita mě krutě dostihla," vzpomíná.

Nejbizarnější však je skutečnost, že když se po několika týdnech s expřítelem náhodou setkala, navrhl jí, že by se k sobě mohli vrátit. Svatbu ale striktně odmítal, což Cyndi přišlo pořádně praštěné. 

Konečně se ale dozvěděla, co bylo skutečným důvodem šokujícího rozhodnutí. Údajně to, že ona chtěla mít děti, kdežto mladík ne. Nevysvětlil jí ale, proč se to pro něj stalo neřešitelným problémem až v den jejich svatby.

Od události, která se odehrála před šesti lety, už uběhlo hodně vody, až teď však Cyndi našla odvahu podělit se o svůj příběh s ostatními. Trvalo dlouho, než ji to přebolelo. S bývalým snoubencem přerušila veškeré kontakty a začala znovu hledat lásku.