Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dojemné přátelství: Kamarádka jí zemřela na rakovinu, adoptovala proto její čtyři děti

29. července 2015 | 06:00

V dnešní době, kdy pro spoustu lidí není lehké uživit sebe a svou rodinu, se manželé Ruffinovi rozhodli pro obdivuhodný skutek. A vůbec nezaváhali. Když jejich kamarádka zemřela na rakovinu mozku, zůstaly po ní čtyři dcery. Laura a Rico se rozhodli, že se o ně postarají, přestože už měli vlastní děti.

"Když o tom zpětně přemýšlím, je to pro mě stále šokující. Je to opravdu velké rozhodnutí a obrovská odpovědnost. Ale pro nás je to pořád jen náš život. Udělali jsme to, co jsme cítili, že je správné," prohlásila Laura.

Ta se s Elizabeth kamarádila už od páté třídy. A jejich přátelství jim vydrželo až do dospělosti. "Vždycky jsme se spolu skvěle bavily, vůbec nezáleželo na tom, kde jsme zrovna byly," vzpomíná.

Elizabeth s dcerami v době, než její nemoc propukla.
Autor: Ruffino/youcaring.com/Diamond Family
Když pak Elizabeth v roce 2014 diagnostikovali čtvrté stadium rakoviny mozku, byla Laura zdrcena. Snažila se umírající svobodné matce pomáhat, jak jen mohla.

A nezaváhala ani vteřinu, když se jí Elizabeth jednou zeptala, zda by se postarala o její čtyři dcery v případě, že by to s ní nedopadlo dobře. Okamžitě jí odpověděla, že samozřejmě ano.

O Lily, Ellu, Samonu a Taru, kterým je od pěti do dvanácti let, se ostatně starala i v době, kdy její kamarádka bojovala s nemocí. Krátce po její smrti letos v dubnu je pak s manželem do rodiny přijali natrvalo.

"Před deseti lety jsem si svůj život takhle určitě nepředstavoval. Ale když se před něčím takovým ocitnete, jednoduše přijmete výzvu a děláte, co můžete," dodává Rico, manžel Laury.

Teď jsou jedna velká rodina.
Autor: Ruffino/youcaring.com/Diamond Family
Pro oba to určitě muselo být nelehké rozhodnutí. Spolu totiž mají dvě vlastní dcery. Počet členů jejich rodiny se tak vlastně den ze dne zdvojnásobil.

Přijetí čtyř dalších dětí navíc bylo náročné i finančně. Manželům proto nezbylo nic jiného než zřídit fond, na který lidé už přispěli částkou 63 tisíc dolarů.

Ruffinovi totiž v posledních letech výrazně pomáhali místní komunitě, starali se o lidi v nouzi, ti jim to teď oplatili finanční pomocí. To, že si nezištně na svá bedra přibrali péči o děti své zemřelé kamarádky, oceňuje celý svět.