Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Neuvěřitelné! Muž zažil šok, po 44 letech se mu vrátil jeho vzkaz v lahvi

  • Fotogalerie

    2 fotografie

    5. července 2015 | 06:00

    Příběh doslova jako z plátna kin zažil postarší muž z Velké Británie. Už dávno zapomněl, že jako dítě se inspiroval knihami, které tak rád četl, a do moře vhodil starou lahev, do níž zavřel svůj vzkaz. Teď se mu však jeho poselství dostalo zpět do rukou, a navíc se má setkat i s jeho nálezcem.

  • Když bylo Raymondovi Davidsonovi čtrnáct let, trávil pololetní prázdniny u babičky s dědečkem na jihovýchodě Skotska. A protože se tam tak trochu nudil, vymýšlel, čím si dlouhé dny zpestřit.

    Vzpomněl si na dobrodružné romány o ztroskotaných námořnících, kteří v touze po záchraně posílali své vzkazy v lahvi, kterou našli vyplavenou na pobřeží.

    Zapátral proto v kůlně u prarodičů a objevil tam starou lahev ze zeleného skla. Do ní pečlivě zavřel svůj vzkaz, který zněl: "Tuto lahev hodil do moře v Aberdeen 15. ledna 1971 Raymond Davidson, bydlištěm na Ullswater Road 62, Carlisle."

    Nálezce se snažil autora vzkazu nalézt prostřednictvím sociálních sítí. A nakonec byl úspěšný.
    Autor: profimedia.cz

    Mezitím uplynulo hodně času a muž na své prázdninové dobrodružství téměř zapomněl. Jak informuje portál metro.co.uk, starou příhodu mu připomněla až dvojice Australanů. Sean a Shelly Thomasovi lahev totiž objevili v pískové duně na pláži Rattray Head, jen sedmdesát kilometrů od místa, kde ji tenkrát do moře vhodil. Rozhodli se autora vypátrat a o svém nálezu ho informovat. Nebylo to zas tak těžké, protože Raymond dosud žije v rodném městě. Přesto jim to zabralo pár měsíců.

    "Dost mě to překvapilo, protože si už vlastně ani nevzpomínám na to, že jsem někdy do moře nějaký vzkaz hodil. Shelly a Sean mě našli díky pomoci agentury, která vyhledává ztracené členy rodin. Kdo ví, zda ještě poznám své vlastní písmo," prohlásil šokovaný muž.

    Lahev se vzkazem brázdila moře dlouhé roky.
    Autor: profimedia.cz

Klíčová slova:  příběh, vzkaz v lahvi
Diskuse ke článku
.