Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Spolu až do posledního okamžiku! 103letá dvojčata zemřela jen pár týdnů po sobě

Florence Davies a Glenys Thomas zemřely jen několik týdnů po sobě.
8. června 2015 | 06:00

Jednovaječná dvojčata často bývají nerozlučně spjata. Sestry z Austrálie byly toho důkazem. Zažily po svém boku obě světové války, nikdy neopustily vesnici, kde se narodily. A v jednom pokoji spolu strávily i poslední dny svého života.

Jedna bez druhé nemohla žít. Krátce poté, co oslavily své 103. narozeniny, zemřely sestry Florence Davies a Thomas Glenys necelý měsíc po sobě v domově pro seniory Abermill. Podle deníku The Telegraph Thomas zemřela 23. dubna a její sestra se zlomeným srdcem zemřela 20. května, jen o sedmadvacet dní později.

Ženy z Jižního Walesu, které byly údajně nejstaršími dvojčaty na světě, šťastně prožily po svém boku víc než sto let. Jak ještě pár dnů před svou smrtí tvrdily, žily "pěkný a klidný" život. Chodily do stejné práce, stále nosily stejné oblečení i všechny nejšťastnější momenty ve svých životech prý prožily společně. A po smrti svých mužů začaly samozřejmě bydlet zase spolu.

"Byla to obrovská čest pro nás všechny v Abermillu, že jsme se mohli starat o dvě tak krásné dámy," prohlásil v ABC News Christine Tipper, manažer domova pro seniory, kde sestry strávily poslední roky svého života. "Jejich přítomnost měla pozitivní dopad na život všech v našem domově. Budou nám všem tady strašně moc chybět," dodal.