Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Pohádková výhra v loterii jí změnila život. Vdova se 4 dětmi neměla ani na jídlo, teď žije v domě snů

Joanne se svými čtyřmi dětmi a umírajícím manželem.
7. června 2015 | 06:00

Život se s ní nemazlil! Když její muž před lety onemocněl roztroušenou sklerózou a demencí, ocitla se matka čtyř dětí v nelehké životní situaci. Manžela záhy propustili z práce a ona se musela starat o něj, děti i celou domácnost. Po jeho smrti pak banka zabavila vše a z ní se stal bezdomovec. Před několika měsíci se však všechno změnilo.

I když to nebylo lehké, dělala dnes jedenapadesátiletá Joanne vše pro to, aby měl manžel veškerou péči, kterou potřeboval. Otce svých dětí totiž milovala nade vše. Bohužel, náročnost nemoci a její těžké příznaky ji donutily umístit svou životní lásku do ústavu.

Joanne byla zoufalá. Se čtyřmi dětmi se životem protloukala, jak jen to šlo. Milovaného muže navíc nemohla ani příliš často navštěvovat, neměla totiž peníze na benzin.

Pak ale manžel zemřel. Zoufalé ženě zůstaly na krku jen vysoké dluhy. Po jeho smrti tak banka zabavila všechen majetek i dům, ve kterém bydleli, a tak Joanne zůstal jen karavan a pár osobních věcí.

Nakonec se jí naštěstí podařilo sehnat levné ubytování v jednom z podřadných apartmánů. Byla ale ráda, že má s dětmi alespoň střechu nad hlavou. Osud si pro ni však přichystal další nepříjemné překvapení.

Když jednoho dne přišla domů z práce, našla svůj přechodný domov doslova obrácený vzhůru nohama a vykradený. Zloději tam nenechali ani špendlík.

"Tak jsme se ocitli opět na ulici," vzpomíná Joanne. Nevěděla si rady. V zoufalství se proto přihlásila do show Million Dollar Healthy Home Sweepstakes.

Postupem ze stovek zájemců a přes dvě vyřazovací kola se Joanne podařilo vyhrát celou loterii, a tak získala dům v hodnotě 1,2 milionu dolarů! Ten je navíc "zdravý", to znamená, že je postaven z materiálů, které chrání obyvatele před všemi vnějšími vlivy či znečištěním ovzduší a vody. V pasivním domě tak může nyní žít v bezpečí i s dětmi už navždy.