Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak z červené knihovny! Vzali se 26 let poté, co se narodili stejný den v té samé nemocnici

3. června 2015 | 06:00

Život někdy píše romány, kterým se dá jen těžko uvěřit. Příběh této mladé dvojice je jak z pera samotné Rosamunde Pilcher. Osud jim zřejmě předurčil, že patří k sobě. Jejich životy se prolínají od prvních minut, co se narodili. Celých šestadvacet let. A teď se z nich dokonce stali manželé.

"Je skutečně hodně neobvyklé, že jsme se narodili ve stejné nemocnici a ve stejný den. Je to obrovská náhoda, ale asi to tak mělo být. Dave přišel na svět kolem deváté ráno, já až kolem jedenácté. Má radost z toho, že je starší," prozradila se smíchem Sophie Coles britskému deníku Daily Mirror.

Stejně jako ona, i její snoubenec Dave McDermott se narodil 14. března 1989 ve stejné nemocnici Leicester Royal Infirmary a při jejich porodu byla přítomna stejná porodní asistentka. Na svět přišli jen s odstupem dvou hodin. Oznámení o jejich narození bylo dokonce zveřejněno vedle sebe ve stejném vydání místních novin.

Oba vyrůstali v městečku Wigston jen pár metrů od sebe, navštěvovali stejnou základní i střední školu, a sešli se dokonce i na vysoké. Chodit spolu začali, když jim bylo šestnáct let. Často se pak stávalo, že si navzájem koupili dokonce stejné dárky k narozeninám. Je zřejmé, že byli pro sebe stvořeni. A tak svůj vztah zpečetili i oficiálně. Svatba se konala tento víkend, v den výročí jejich prvního polibku.

"Lidé nám nechtějí uvěřit, když jim řekneme, že nás od sebe dělí jen dvě hodiny. Nejhorší to je, když procházíme pasovou kontrolou. Myslí si tam vždy, že si z nich střílíme," dodal softwarový inženýr Dave.