Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tanec u tyče jí zachránil život! Zhubla 35 kilo a porazila depresi

15. května 2015 | 06:00

Před šesti lety měla nadváhu, byla zadlužená, trpěla depresemi. Nemohla se na sebe ani podívat do zrcadla. Došlo to tak daleko, že se dokonce pokusila o sebevraždu. Pak ale vyzkoušela pole dance a její život se obrátil o 180 stupňů.

Život se s dnes jednatřicetiletou Kerry Derham rozhodně nemazlil. Když jí bylo jednadvacet, oznámil jí gynekolog, že má rakovinu děložního čípku. Podstoupila proto operaci a následnou chemoterapii. Právě v té době, kdy potřebovala největší podporu, ji náhle opustil snoubenec. Nešťastná mladá žena smutek zaháněla jídlem.

Přišla o peníze i o iluze

A jako by toho ještě nebylo dost, "přátelé", kterým půjčila všechny své peníze, a ještě se za ně zaručila v bance, se ztratili beze stopy. Kerry se tak ocitla v obrovských dluzích. Přišla o dům i o vše cenné, co v životě měla.

"Lidé, kterým jsem pomohla a finančně je podporovala, prostě zmizeli a nechali mě úplně bez peněz. Byla jsem nešťastná. Neviděla jsem cestu ven," svěřila se a dodala: "Vždycky jsem platila všechny své účty a hypotéky včas, teď mi ale na dveře pořád bušili vymahači a exekutoři. Bylo to hrozné."

Kerry je přesvědčena o tom, že jí pole dance zachránil život.
Autor: profimedia.cz
Ze zoufalství se chtěla zabít

Mladá žena byla tak zoufalá, že se pokusila o sebevraždu. Podřezala si obě zápěstí. Rány ale naštěstí nebyly hluboké. Kerry se hned druhý den rozhodla vyhledat pomoc psychiatra. Uvědomila si, že takhle už dál žít nemůže.

"Doktor mi předepsal antidepresiva, jenže já se nechtěla spoléhat jen na drogy a pilulky, abych byla šťastná. Věděla jsem, že pro sebe musím něco udělat. Změnit svůj život," říká Kerry.

Život jí změnil pole dance

Inspirována televizní reklamou, která prosazovala zdravotní a fitness přínosy tance u tyče, se Kerry Derham rozhodla to zkusit. "Hned jak jsem si to vyzkoušela, jsem věděla, že na tom něco je," přiznává. "Stala jsem se na tom naprosto závislá. Bylo to sice náročné, ale zároveň to byla obrovská legrace. Únik od všeho toho negativního, co se dělo v mém životě. A právě to jsem potřebovala."

Nejen to, že se úplně zbavila depresí, ale navíc začala i hubnout. Za necelý rok shodila víc než třicet kilo. A to jen díky pravidelným tréninkům. "Pole dance mi zachránil život. Díky němu se cítím sexy, mám zase zpět své ztracené sebevědomí. Před pár lety jsem se totiž na sebe ani nemohla podívat do zrcadla. Jen díky tanci u tyče jsem teď naživu."

Pole dance ji uchvátil natolik, že si dokonce před dvěma lety otevřela vlastní fitness studio a sama ho vyučuje. Týdně až dvacet tříd. Navíc se začala věnovat i kulturistice, v červnu ji čeká první velká soutěž.