Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příběh Julie z Prahy: Jsem manželka, matka a chodím na swingers party

Po třinácti letech vztahu se rozhodli pro radikální změnu
14. května 2015 | 10:00

Každý máme tajemství. Jsou buď moc soukromá, stydíme se za ně, nebo jsme moc hrdí na to, abychom se s nimi svěřili. Máme tajnosti, protože jsou to věci příliš intimní a pro ostatní možná nepochopitelné a bojíme se, že by se na nás snesly kritika a pohrdání, které by odnesli i naši blízcí. Julie chodí na swingers party, kde se návštěvníci milují i s lidmi, které neznají. 

Mám „otevřené“ manželství. Nejsem dámička na vysokých podpatcích v obtažených značkových kalhotách a s prsními implantáty velikosti E. Nepořádám doma žádné divoké večírky ani nesvádím manžely známých a kamarádek. Jsem normální maminka, která nakupuje jídlo, vaří dětem a manželovi, obléká běžnou konfekci, chodí na jógu. Jen si občas dopřeju sex s jinými muži, než je můj manžel. 

Kdybych vám řekla o téhle části mého života, což bych pravděpodobně neudělala, pokud byste nebyli mí nejbližší přátelé, nejspíše by vám upadla čelist až na zem a řekli byste: „Proboha, a co tvoje děti!?!“ 

Žádná polygamie

Autor: shutterstock

Možná si říkáte, co to vlastně znamená to „otevřené“ manželství. Nepleťte si to s polygamií, kdy má muž několik legálních manželek. Není to ani vztah, který zneužívá jeden nebo druhý z partnerů k tomu, aby mohli zahýbat, ale přitom neztratili zázemí a sociální jistoty. Každý volný vztah je trošičku jiný, takže se nedá přesně popsat, možná se jich pár vyskytuje i ve vašem okolí, aniž byste o tom věděli.     

Ne každý v takovém vztahu je zvrhlý sexuální maniak. Zatímco vychovávám děti, starám se o společný život s manželem a vše kolem domácnosti, nezbývá mi moc času na to, užívat si sex s jinými lidmi, a to i kdybych chtěla. 

Nespím s každým, koho potkám. Netoužím po sexu s vaším manželem, nesouložím v nákupáku, na tréninku fotbalového mužstva ani si nevodím cizí muže domů. 

Naše manželství nezačalo jako otevřené, naopak bylo po dlouhých třináct let zavřeno za železnou petlicí.

Můj muž zato dělal narážky na švédskou trojku tak deset let z těch třinácti a nikdy si neodpustil poznámku, kolik sexu promeškal v monogamním vztahu se mnou. 

Nejdříve jsme o experimentování pouze mluvili, ale nakonec naše zvědavost vyhrála, ale netušili jsme, jak se to dělá. Rozhodli jsme se zeptat přátel. Je to citlivé téma, ale podle dřívějších konverzací jsme vytušili, že i kdyby neměli volné manželství, jsou to určitě velice otevření lidé, co se sexu týče.

Naše tušení se potvrdilo a přátelé nám doporučili místo, kterému se zřejmě dá říkat swingers klub. Šli jsme se tam podívat. Byla jsem nervózní, ale i nadšená. Klub byl plný spoře oděných žen a mužů v oblecích. Posedávali na baru nebo jen tak postávali. Ve vedlejší místnosti seděla skupinka dalších lidí, kteří si povídali a navzájem se hladili. Cítila jsem se divně, nevěděla jsem, co vlastně chci a proč jsem přišla. 

První návštěva proběhla jen jako oťukávačka, nechtěli jsme se do toho vrhnout rovnou po hlavě, takže jen pár letmých doteků s ostatními. Od té doby jsme byli už mockrát, vyrážíme i na sólové večery. Museli jsme si nastavit nějaká pravidla a zjistit, co komu vyhovuje. Vždyť celý náš vztah prošel absolutním obratem. 

Klíčem ke všemu je vzájemná komunikace a respekt. Také stavíme náš vztah na první místo a vše ostatní je vedlejší. Trávíme spolu čas, randíme, uklízíme každou sobotu byt, věnujeme se našim dětem a sem tam si vyjdeme za dobrodružstvím. 

Autor: shutterstock

O všechny naše zážitky se s manželem dělíme. Pokud chci, aby mi vyprávěl, co se dělo, když se vypravil za svým dobrodružstvím, otevřeně mi o všem vypráví a stejně já jemu. Většinou to ale nechceme vědět. Děti nezasvěcujeme vůbec do ničeho. 

Jediné, co potřebují vědět, je to, že se maminka a tatínek milují, že jsou milováni a tak to zůstane napořád. Až jednou vyrostou a přijdou za mnou s tím, že někde slyšely to nebo ono, posadím se k nim a odpovím jim otevřeně na všechny jejich otázky. Vysvětlím jim, jaký život jsme si vybrali a jak to funguje, ale do té doby zůstane naše tajemství jen mezi mnou a mým mužem.

Julie, Praha