Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné přátelství! Dívenka (3) bez nohou našla kamaráda ve štěňátku bez pacičky

7. května 2015 | 06:00

Zvláštní, ale o to silnější pouto spojuje roztomilou dívenku a malé štěně. Nejlepším přítelem tříletého děvčátka, kterému museli v jednom roce amputovat obě nožičky, se totiž stal pejsek s chybějící přední tlapkou.

 

Stejně, jako se malá dívenka musela naučit žít a pohybovat se bez nohou, s chybějící tlapkou si vesele poskakuje i její devítitýdenní kamarád.

 

Osud bohužel nebyl k malé Sapphyře Johnsonové z amerického Tennessee příliš přívětivý. Na svět přišla s vážným postižením a jedinou možností byla amputace obou dolních končetin.

 

Rodiče doufají, že díky podobně postiženému štěněti, které dostalo jméno Plukovník Dan podle postavy z filmu Forrest Gump, si snad Sapphyre nebude připadat jiná. Nechtějí, aby trpěla mindráky.

Rodiče doufají, že díky podobně postiženému pejskovi si snad Sapphyre nebude připadat jiná.
Autor: reprofoto Youtube

 

"Snad si nebude připadat zbytečně jiná a ošklivá," doufá její matka. Podle ní je úžasné pozorovat, jak Dan hopsá a Sapphyre leze kolem něj. "Milují se, jsou z nich nerozluční kamarádi. Jsem moc vděčná, že ho majitelka chovné stanice paní Riddle nenechala utratit."

Pejsek se bez tlapičky už narodil. Majitelka chovné stanice naštěstí neuposlechla rady přátel, aby ho nechala utratit, a rozhodla se, že kontaktuje místní nemocnici, zda nevědí o nějakém dítěti, kterému by mohl pomoct.

Když jí řekli o Sapphyře, hned věděla, že pro ni Plukovník Dan bude tím nejdokonalejším společníkem. A jak je vidět, předpokládala správně.