Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rakovina mu dodala odvahy! Při snídani ji požádal o ruku, druhý den byla svatba

Oba šokovali své rodiny, když se vzali hned druhý den poté, co Cyril požádal Denise u snídaně o ruku.
19. dubna 2015 | 06:00

Jak se říká, láska kvete v každém věku. A tihle dva lidé jsou toho živoucím důkazem. Vzali se hned druhý den poté, co Cyril Pearce (73) nečekaně požádal Denise (77) o ruku. Uvědomili si totiž, že jim už moc času nezbývá.

Oba důchodci spolu chodili už pět let. Třiasedmdesátiletý Cyril ale nikdy nesebral odvahu požádat sedmasedmdesátiletou Denise o ruku. I když zásnubní prstýnek pro ni už déle než rok schovával doma v krabičce. Vše se změnilo v moment, kdy se od lékařů dozvěděl děsivou diagnózu. Ta zněla: rakovina jícnu.

V ten moment si uvědomil, že už vážně není na co čekat. Druhý den u snídaně požádal svou milou o ruku a ta souhlasila. Svatba se konala hned druhý den. Nebylo sice lehké zařídit tak narychlo místo na radnici, ale starosta mu vzhledem k okolnostem rád vyšel vstříc. Obřadu tak nestálo už vůbec nic v cestě.

V šoku ale byli příbuzní obou snoubenců. Ti totiž něco takového nečekali. Z rozhodnutí důchodců ale nakonec měli velkou radost. Jeden z Cyrilových vnuků jim šel dokonce za svědka. Denise a Cyril teď "společně" mají třiadvacet vnoučat a pět pravnoučat.

"Nastěhoval jsem se tenkrát před pěti lety do domu svého otce, protože moje sestra zemřela. Denise a já jsme se setkali na ulici před domem. Nabídla mi, že když budu potřebovat, s tátou mi pomůže. Dřív pro něj totiž vařila, takže se znali," prozradil Cyril, jak vlastně svou nastávající poznal.

Poté, co jeho otec Tom v dubnu 2013 ve věku 103 let zemřel, rozhodl se Cyril přestěhovat k Denise. "Stalo se to tři měsíce poté, co jí byla diagnostikována vaskulární demence, kterou způsobuje odumírání mozkové tkáně. Chtěl jsem se o ni postarat za to všechno, co pro mě a mého otce udělala," říká.

Zpočátku prý ale rozhodně nešlo o lásku, bylo to jen dobré přátelství. Brzy ale přeskočila jiskra. A ta nakonec zažehla v srdcích obou plamen. Novomanželé teď věří, že společně, ruku v ruce, překonají všechny své zdravotní problémy.