Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá maminka si půjčila od kamarádky make-up a skončila na vozíku

Kvůli pupínku skončila mladá maminka na vozíku.
9. dubna 2015 | 06:00

Kvůli jednomu pupínku na tváři už nejspíš nikdy nevstane z invalidního vozíku. Sedmadvacetiletá Australanka a maminka dvouletého synka Jo Gilchristová udělala banální, leč osudovou chybu. Půjčila si od kamarádky štětec na make-up, aby zamaskovala pupínek.

"Začalo to lehkou bolestí v zádech a myslela jsem si, že je to kvůli špatnému držení těla, ale bylo to stále horší. Myslela jsem si, že umřu. Bylo to horší než porod," svěřila se Australanka britskému deníku Daily Mail.

stafylokok, make-up
Autor: @JoGilchrist
Na pohotovosti lékaři zjistili, že ji napadl vůči antibiotikům rezistentní zlatý stafylokok, který z pupínku na tváři doputoval až do páteře. Jediný možný zdroj nákazy, který pak lékaři identifikovali, byl právě štětec na make-up, který si Jo před časem půjčila od kamarádky, aby zamaskovala pupínek na tváři. Kamarádka šla na testy a ty prokázaly, že stafylokok pochází z její pleti.

“Nikdy mě nenapadlo, že se něco takového může stát. Půjčovala jsem si od kamarádek líčidla v jednom kuse,” přiznává Jo. Nakonec si může gratulovat, že zlatý stafylokok napadl jen její páteř, a ne její ruce a nohy. I když bude pravděpodobně do smrti odkázána na invalidní vozík, zvládne postarat se o svého dvouletého syna Tomyho. "Beru to jako druhou šanci," říká mladá maminka. 

Autor: kok