Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Příběh čtenářky: Rozvádím se, protože muž nedokáže přestat chodit do nevěstince

Manžel se snažil Veroniku utěšit tím, že k prostitutkám nic necítí. Ji to ale rozhodně neuklidnilo.
5. února 2015 | 06:00

Když se naše čtenářka Veronika před pěti lety vdávala, byla to velká sláva. Byla v té době dva měsíce těhotná, což nikdo v okolí nevěděl, zato všichni věděli, že jejich vztah pár týdnů předtím prošel obrovskou krizí. Veronika tehdy svému muži dokázala odpustit nevěru, ale když teď zjistila, že se choval stejně i po svatbě, zlomila nad manželstvím hůl. 

"Nevím, zda je pro mě horší nevěra jako taková, nebo fakt, že můj manžel chodil celé roky do bordelu," píše ve svém dopise žena, která ví, že život se dvěma dětmi bez muže pro ni bude těžký, ale zůstat s ním už v žádném případě nechce. Protože představa, že zatímco se doma tvářil jako pozorný manžel, chodil se milovat s cizími ženami, je pro ni příliš bolestná.

"Ještě více mi vadí, jak to všechno omlouval – snažil se mě uklidnit tím, že návštěva bordelu je lepší, než kdyby si našel milenku, protože k prostitutkám nic necítí, jde tam jen o sex. Kdežto pokud by měl milenku, mohlo by jít o vzájemnou lásku, a to by přece bylo horší. Možná to zní logicky, ale mně to přijde stejně nesnesitelné," líčí Veronika. 

Když tebe sex nebaví, miláčku

Autor: Shutterstock.com
A zdůvodnění, s nímž manžel přišel? Vysvětloval své ženě, že ji nechtěl obtěžovat sexem, o který coby matka malých dětí zase tolik nestála.

To je sice podle Veroniky pravda, ale ona doufala, že to muž pochopí, protože péče o děti je skutečně náročná – letos bude jednomu pět a druhému dva roky.

Manželova nevěra se provalila loni na podzim poněkud trapným způsobem. "Omylem mi zavolal z kapsy, když byl v nevěstinci, a nahrál mi na záznamník několikaminutovou debatu s prostitutkou," píše čtenářka Veronika. Když pak dorazil domů a ona na něj udeřila, vlastně ani moc nezapíral. 

Asi i proto, že to nebyl první průšvih tohoto typu. "Jsem asi pitomá a můžu si za to sama, protože on už jeden průšvih s bordelem měl. V době, kdy jsme chystali svatbu, se vydal do vykřičeného domu se svými kamarády a ti se tím ještě chlubili, takže se mi to doneslo. Byla jsem zoufalá a chtěla svatbu zrušit, ale moji i jeho kamarádi i moji a jeho rodiče mě přesvědčili, ať to nedělám. Uvěřila jsem tomu, že to byl jen pitomý nápad, jak se rozloučit se svobodou, a že můj nastávající se tam ocitl na nátlak kamarádů a s žádnou z lehkých dívek ani nic neměl," vzpomíná ve svém dopise Veronika.

Teď už je jí jasné, že je to právě její muž, kdo bez návštěv nevěstinců nedokáže žít, což se ostatně potvrdilo tehdy, když navrhla rozvod a manžel se přestal krotit ve výrazech. 

"Začal na mě křičet, že se snad tolik nestalo, že to není žádná opravdová nevěra, že dříve bylo běžné, že otcové od rodin, a to i od těch slušných, chodili do pánských klubů a veřejných domů, to jen dneska chtějí mít všechny manžela na krátkém vodítku," stojí v dopise, který přišel do redakce.  

Právě to, jak se muž choval, Veroniku definitivně zlomilo a už s ním dál žít nechce. Spojila se proto s právničkou a rozhodla se, že podá žádost o rozvod. "Už bych mu nikdy nevěřila," uzavřela své psaní.