Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Mladík se mění v ženu podle nálady, přítelkyni to nevadí

6. prosince 2014 | 06:00

Když ráno otevře oči, přemýšlí, zda se cítí být ženou, či mužem. Podle toho si ten den říká Ryan, nebo Ria. Není to transsexuál, jak by se mohlo zdát. Jen zkrátka není vždycky ztotožněn se svým pohlavím.

Na první pohled byste řekli, že Ryan je transsexuál, který se necítí dobře ve svém mužském těle. Není to však zcela tak. Ryan Wigley v sobě ukrývá muže i ženu a každé ráno se na základě pocitů rozhoduje, kým v ten den bude. Tento stav je uznán psychology a nazývá se bigender.

Když Ryan stojí ráno před skříní, čeká ho mnohem závažnější rozhodnutí než nás ostatní. Svůj outfit si vybírá podle toho, zda se probudil jako žena, nebo muž. Někdy dokonce během dne pocítí nutkání změnit pohlaví, a tak se rázem z Ryana stává Ria a naopak.

"Snažím se řídit pocitem, jaký mám v noci. Pokud se cítím žensky, nastavím si budík dřív, abych se ujistil, že budu mít čas se připravit. Musím si oholit obličej, hrudník a nohy, umýt si vlasy a nalíčit se," prozrazuje Ryan pro Daily Mail.


Nedá se říct, jestli je Ryan více ženou, nebo mužem, protože se to každou chvíli mění. Přesto našel někoho, kdo tyto změny toleruje a miluje ho takového, jaký je. "Potkala jsem ho jako Ryana. Řekli jsme si ahoj a večer jsem si ho přidala na Facebooku. Jednoho dne mi komentoval status z Riina profilu, ale poznala jsem, že je to on. Nejprve jsem si myslela, že má jen zálibu v oblékání ženských šatů. Nikdy předtím jsem neslyšela o bigender," říká Krystal, Ryanova přítelkyně.

Zanedlouho na sebe narazili na plážové party a krátce poté spolu začali chodit. "Ryan byl nervózní, protože jeho bývalé ho za tuto odlišnost odsuzovaly. Ale já jsem mu upřímně řekla, že mi na tom nezáleží. Důležité je to, co je uvnitř," říká Krystal. Krystal nemá problém s tím, že jeden den chodí se ženou, druhý zas s mužem. "Když jsem viděla Ryana poprvé v ženských šatech jako Riu, moje první myšlenka byla, že je krásná, a říkám jí to tak často, jak mohu," říká dívka.

Ryan a Ria jsou však dvě odlišné osoby, ale Krystal je má ráda obě. "Ryan a Ria mají odlišné manýry. Ryan má mužské způsoby, Ria je zženštilá, ráda si hraje se svými vlasy a má jemnou chůzi. Ryan rád nosí džíny a volná trička, ale pokud jde ven Ria, je upravená a má na sobě šaty. Moje kamarádky od ní dokonce chtěly rady týkající se make-upu. Já si od ní někdy půjčuji šaty," říká přítelkyně Krystal.